Haberler

Çocuk Festivalinde Masalların Atölyesi

Güncelleme:

Yapı Kredi Yayınları iş birliğinde gerçekleştirilen Masal Atölyelerinin ilk konuğu yazar Yalvaç Ural oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin çocuklar için düzenlediği, 4. Çocuk Festivali etkinliklerinde yer alan Masal Atölyelerinin ilki gerçekleşti.

Yapı Kredi Yayınları iş birliğinde gerçekleştirilen Masal Atölyelerinin ilk konuğu yazar Yalvaç Ural oldu. Kitaplarının sayısı 100'ü aşan, yurtiçinde ve yurtdışında pek çok ödülü bulunan yazar Yalvaç Ural'ın "Anadolu Efsaneleri " adlı eserinin çocuklarla paylaşıldığı atölyelere yaklaşık 500 çocuk katıldı.

Adından "Yetişkin şiirinin lirik şairi, çocuk edebiyatının şampiyonu, Armonikanın Şairi, kitapları pek çok dile çevrilen yazar" diye söz edilen, TRT Yılın En İyi Çocuk Yazarı Ödülü, TÖMER Yılın En İyi On Yazarı Ödülü, Kosova – Yılın Yazarı Ödülü, ve daha birçok ödüle sahip olan yazar Yalvaç Ural çocuklarla bazen okullarda bazen de Çetin Emeç çok amaçlı toplantı salonunda buluştu.

Çocuklar iletişim kurmayı dinleme, anlama ve konuşma becerilerini masallar yoluyla kazanabilir. Çocuğun hayal dünyası yine bu hikayelerle zenginleştirilebilir. Böylece çocuklara iyiyi, güzeli, doğruyu, yanlışı, sevgiyi, saygıyı güven gibi kavramları öğretebiliriz diyen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Çocukların mümkün olduğu kadar erken yaşlarda kitapla tanışmalarını çok önemsiyoruz. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmadaki en önemli etkenin, çocukların yaşlarına uygun kitapların seçilmesi olduğunu düşünmekteyiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Çocuk Festivalimizin programları kapsamında, Ahmet Ümit ile başladığımız Masal Atölyelerine, Yapı Kredi Yayınları ile devam ederken, yazarları ve kitapları çocukların yaşlarına uygun olacak şekilde seçmeye özen gösteriyoruz. Çocukların Türk Dilini kullanma hakimiyeti kazanmalarını, düşünce dünyalarını zenginleştirmelerini hedefleyen bu çalışmaları, Masal Atölyeleri sayesinde hayata geçiriyoruz", dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Yayınları Yalvaç Ural Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title