Haberler

Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı'na 229 Bin 355 Ziyaretçi

Güncelleme:

Yediden yetmişe Kocaelililerin büyük ilgi gösterdiği Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı'nı 4 günde 229 bin 355 kişi ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı renkli görüntülerle sona erdi. Son olarak Bejing Acrobats Gösterisi'nin sahnelendiği fuarı 4 günde 229 bin 355 kişi ziyaret etti. Dört gün süren fuarda bilim temalı stantların yanı sıra çok sayıda eğitim ve eğlence içerikli aktivite yer aldı.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Çocukların doyasıya eğlendiği fuarda anne ve babalar da çocukluk günlerini tekrar yaşadı. 23 Nisan coşkusunun doyasıya yaşandığı fuarda çok sayıda aktiviteye katılan çocuklar gönüllerince eğlendi.

TÜM AKTİVİTELER ÜCRETSİZ

41 ülkeden gelen 1000 çocukla birlikte Fuar Merkezi'ndeki etkinliklere katılan Kocaelili çocuklar, kukla gösterisinden Hacivat Karagöze, robot adama kadar birçok etkinlikten ücretsiz faydalandı. fuarda çocuklara uçurtma hediye edilirken çocukların yüzleri kelebek, uğur böceği gibi figürlerle boyandı.

DÖRT GÜNDE 229 BİN 355 ZİYARETÇİ

Bilim temalı çocuk Fuarı'nda Bejing Acrobats Gösterisi'nin yanı sıra Moskova Çocuk Sirki, Keloğlan Masalları Müzikali ve Yeteneksizsiniz Yarışmacıları sahne alarak performanslarını sergiledi. Büyük ilgi gören gösteriler on binlerce kişi tarafından takip edildi. Çocuk Fuarı'nda her stant çocuklara farklı dünyaların kapılarını aralarken fuarı 229 bin 355 kişi ziyaret etti

4 GÜN SINIRSIZ EĞLENCE

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 4 gün süren Fuar'da müzikal, tiyatro, eğlenceli atölye, gösteri, bilim şov ve planetaryum gibi çok sayıda eğlence çocuklarla buluştu.

DİJİTAL OYUN ALANINDA SINIRSIZ EĞLENCE

Fuarda birçoğu Türkiye'ye ilk kez getirilen dijital oyunlar yer aldı. Hareketli boyama ekranında çocuklar kamera yardımıyla kendilerini görüp boyama alanlarını diledikleri gibi kullandı. Dijital ortamda bulunan dinozor ekranında ise kendilerini dinozorlarla aynı ortamda gören çocuklar görselin otomatik olarak videosunu çekerek sosyal medyada paylaştı.

DİJİTAL KALECİ ÇOCUKLARA MEYDAN OKUYOR

Fuarda bulunan dev ekranda bekleyen kaleci ise çocuklar meydan okuyor ve kendisine gol atmalarını bekledi. Oldukça keyifli olan oyunda çocuklar top varmışçasına vuruşlarını yaparak klaslarını konuşturarak kaleciyi avlamaya çalıştı.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Mini basket, atari, langırt, dijital puzzle ve daha birçok oyun ve sınırsız eğlenceyle buluşan çocuklar keyifli anlar geçirdi. Tüm bu oyunların ücretsiz olması ise çocuklar ve ailelerine ayrı bir keyif yaşattı.

MODEL UÇAK TASARLADILAR

Türk Hava Kurumu yetkilileri tarafından hazırlanan Model Uçak Tasarım Atölyesi'nde çocuklar, önceden hazırlanmış uçak kitlerini bir araya getirip kendileri için ATA modeli uçak yapıp uçurdu. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi çalışanlarının yardımıyla çocuklar, botanik bahçesinde bitkileri tanıdı ve bitki yetiştirmeyi öğrendi.

TÜRKİYE'NİN SEÇKİN KURUMLARI FESTİVALDE

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde Türkiye'nin önde gelen bilim merkezleri ve kuruluşları da yer aldı. Aralarında İTÜ Bilim Merkezi, Türk Beyin takımı, MAD Science, BASF, Bursa Bilim Merkezi, Türk Hava Kurumu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Bilim-Sanat Merkezi, İstanbul Go Okulu, Bayrampaşa Bilim Merkezi, Kocaeli Gençlik Spor Merkezi, Derince Belediyesi Engelsiz Yaşamı Destekleme Merkezi, Kocaeli Gençlik Meclisi Bilim Kulübü miniklere festival boyunca bilimsel çalışmalar sundu.

ARKEOLOG OLDULAR, ROBOT TASARLADILAR

Bilim Adası'nda yer alan Kaz ve Keşfet Atölyesi'nde çocuklar, tarihin en eski çağlarına eğlenceli bir yolculuk yaptı. Elektronik Devre Yapım Atölyesi'nde ise çocuklar hem malzemeleri tanıdı hem de elektronik devre yapımını öğrendi. Elektronik Örümcek Atölyesi'nde de hafıza pili, pipo temizleme çubuğu izole bant ile çocuklar örümceğe benzeyen elektronik bir oyuncak tasarladılar. Çocuklar, Robot Atölyesi'nde lego kit malzemeleri kullanarak yaş gruplarına göre top fırlatma robotu, kapı alarmı robotu gibi robotlar ürettiler.

UZAKDOĞU'NUN ÜNLÜ GO OYUNU DA BİLİM ADASI'NDA

Bilim Adası'nda yer alan Çılgın Makineler Atölyesi yine bilimi eğlenceli hale dönüştürmenin farklı metotlarını kurgulamayı öğretti. Mekanik bilimi ve onların günlük yaşamdaki rollerini burada öğrenen çocuklar, kaldıraçlarla fırlatma oyunu, yarış arabası yapımı, makara yoluyla ağır eşyaları taşıma etkinliklerine dâhil oldu. Ses, frekans ve tınının ne olduğunu öğrenerek kendi müziklerini yapma fırsatı bulan küçük dâhiler, GO Atölyesi'nde ise Uzakdoğu oyunlarından biri olan GO uygulamalarına tanıklık ederek yarışmalara katıldı.

DOKTOR KORKUSUNA KARŞI OYUNCAK AYI ATÖLYESİ

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından yürütülen "Teddy Bear Hospital" projesi ile çocukların doktor korkusunu yenmeleri sağlandı. 'Vücudumuzu Tanıyalım' etkinliğiyle ise çocuklar maket üzerinden organları ve iskelet sistemini öğrendiler.

KELOĞLAN MASALLARI KÖYÜ'NÜ GEZDİLER

Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı'nda oluşturulan Keloğlan Masalları Köyü, çocukları masal kahramanlarıyla buluşturdu. Gerçek boyutlarıyla kurulacak köyde hem çocuklar hem de ebeveynleri keyifli vakit geçirdi. Gerçeğe uygun boyutlarda kurulan Keloğlan Masalları Köyü'nde, Keloğlan Masalları televizyon serisinin sevimli kahramanlarının yanı sıra Bilgecan Dede'nin evi ve Kara Vezir'in şatosu da yer aldı.

'SURİYELİ ÇOCUKLARA Bİ DÜNYA OYUNCAK'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği 'Suriyeli Çocuklara Bi Dünya Oyuncak' kampanyası kapsamında fuar alanına kurulan gerçek araba boyutundaki kumbaraya oyuncak atıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de oyuncak attığı kumbaradan toplanan oyuncaklar Türkiye'de bulunan mülteci kamplarındaki Suriyeli çocuklara hediye edilecek.

BU YILIN ÜNLÜ TÜRK BÜYÜĞÜ İBN-İ SİNA

Öte yandan her yıl bir Türk büyüğünün tanıtıldığı festivalde bu yıl İbn-i Sina tanıtıldı. İbn-i Sina'yı ve onun çalışmalarını festivale ve fuara katılan tüm yerli ve yabancı çocuklara anlatmak amacıyla Türkçe-İngilizce bir illüstrasyon kitabı dağıtıldı. 2011 yılında Nasrettin Hoca, 2012 yılında Piri Reis'in tanıtımı yapılmıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

23 Nisan Türkiye Sina Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title