Haberler

Çocuğun lavabo temizleme sıvısı içmesine neden olan 3 sanığın yargılanmasına başlandı

Güncelleme:

Bağcılar'da bir otelde tesisatçının bıraktığı lavabo temizleme sıvısını içen 9 yaşındaki çocuğun yaralanmasına neden olduğu iddia edilen 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bağcılar'da bir otelde tesisatçının bıraktığı lavabo temizleme sıvısını içen 9 yaşındaki çocuğun yaralanmasına neden olduğu iddia edilen 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 25. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklardan Mustafa Yıldırım ve Kerem Akyüz ile mağdur çocuk Nazar Saadoun Husseın ve ailesi katıldı.

Tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Mustafa Yıldırım, olayda bir kusurunun olmadığını, hafta sonları otel müdürü olmadığı için departman müdürlerinin sırayla nöbet tuttuklarını ifade ederek, "Ben o tarihte satıştan sorumlu müdürdüm. Olay tarihinde de ben hafta sonu nöbetçi müdür olarak oteldeydim. Olaydan sonra beni aradılar. Lobide şahısları gördüm. Çocuk rahatsızdı, ambulansı aradım. Genel müdürümüz olan Emre Güllüler'e haber verdim. Şahısların peşinden İngilizce konuşmalarına yardımcı olmak için hastaneye gittim. Olay bundan ibarettir." diye konuştu.

Diğer sanık Kerem Akyüz de ofis koordinatörü olarak görev yaptığını, tesisat işlerinden sorumlu olmadığını, olay tarihinde otelde vardiyada eleman eksikliği bulunduğunu ifade ederek, kendilerine lavabo tıkanıklığı arızasının bildirildiğini ve arkadaşıyla bu arızayı onarmak için odaya çıktıklarını söyledi.

Arkadaşının elektrikçi olduğunu ve 4 gündür işte çalıştığını aktaran sanık Akyüz, savunmasına şöyle devam etti:

"Mutfak lavabosunun tıkalı olduğunu gördük, lavaboyu söktük. Malzemelerimiz sökülen lavabo kısmında duruyordu. Malzemelerimiz arasında pense, kurbağacık ve sıvı solüsyon lavabo açıcı vardı. Biz sadece giderini aldık. Bu gideri kattaki gider temizlenen yerde lavaboda temizlemek için alıp odadan çıktık. Malzemeler ise müşterinin odasında yani bizim çalışma alanımızda kaldı. Gideri temizleyip geri dönecektik. Müşteriye de 2 dakika sonra geri döneceğimizi söyledik. Ardından bir bağırış sesi duyduk. Olay biz odadan çıktıktan ve gideri temizlemek üzere ilgili lavaboya gittikten sonra gerçekleşmiştir. Ambulans, güvenlik arandı. Ben müşterilere sıvının niteliği ile ilgili bir şey söylemedim. Lavabo açıcı olduğunu, tehlikeli, zararlı olduğu yönünde bir beyanda bulunmadım. Lavabo açıcı sıvı yarım litrelik su pet şişesinin içindeydi. Üzerinde içindeki maddenin niteliğine ilişkin bir etiket yoktu. Ancak görünüşü sudan farklıydı, zira rengi şeffaf da olsa su gibi akışkan değildi. Ben bu maddeyi odadan çıkarken giderini sökmüş olduğum mutfak evyesinin yanına bıraktım. Sıvıyı buraya bırakan benim. Elimizde başka malzeme olmadığı için pet şişe kullanmak zorunda kaldık. Bize bu sıvı 20 litrelik bidonun içinde teslim edilmişti. Ben de bu 20 litrelik bidondan kullanacağımız kısmı su şişesine doldurmuştum."

Sanık Akyüz, otelde kendilerine arada iş güvenliği eğitimi verildiğini, tesisatçılık ile ilgili bir uzmanlığının olmadığını belirterek, iş yerinde elektrikçi ve tesisatçının her iki işi de yaptığını, mecburiyetten her arızaya bakmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Söz verilen müşteki baba Husseın Saadoun, sanıklardan şikayetçi olduğunu, olay günü lavabonun tamir edilmesi gerektiğini söylediklerini ve odadan çıktıklarını dile getirerek, "Gelen görevlileri ben karşıladım. 2 kişinin lavabonun altındaki boruyu söktüğünü gördüm. Bu şahıslar boru ve küçük bir kutuyla birlikte odadan çıktılar. Şahıslar çıkarken geri geleceklerini söylemedi. Onlar çıktıktan 5 dakika sonra oğlum su içmek için mutfağa gitti. Bana doğru geri geldi. Olduğu yerde zıplıyordu. Elinde kapağı açık şişeyi tutuyordu. Konuşamıyordu. Ben elindeki şişeyi kokladığımda koku gelmiyordu. Otelin su şişeleriyle tamamen aynı şişeydi, suya benziyordu, koku gelmiyordu. Ayrıca şu anda salonda bulunan sanık Kerem odaya tamir için gelen personelden biri değildi. Türk hükümeti ve yargısına güveniyoruz." dedi.

Olayın gerçekleştiğinde 9 ve şu anda ise 11 yaşında olan mağdur çocuk Nazar Saadoun Husseın ise tercüman ve sosyal hizmet uzmanı eşliğinde alınan ifadesinde, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "2 kişi mutfak lavabosunun altındaki gider için geldiler. 15-20 dakika sonra bir şey söylemeden çıktılar. Ben su içmek için mutfağa yöneldim. Bütün tezgah bitişikti. Mutfak tezgahının sol tarafında sular vardı. Benim içtiğim şişe de bu şişelerin yanındaydı. Herhangi bir rengi kokusu yoktu, su gibiydi. Onun su olduğunu sanarak içtim. Birkaç saniye sonra ağzım ve boğazım yanmaya başladı. Ben yerimde zıplamaya başladım. Ailem ne olduğunu anlayamadı, konuşamıyordum. Ben aileme zorlukla asit olduğunu söyleyebildim." diye konuştu.

Müşteki anne Noor Husseın Altaıı, ağlayarak verdiği ifadesinde, çocuğun hayatta kalıp kalmayacağının belli olmadığını, olaydan sonra 14 gün hastanede kaldığını dile getirerek, "Şu an boğazında yanan kısımların, soluk borusunun değişmesi için donöre ihtiyacı vardır. Söz konusu ameliyat zor bir ameliyattır. Neticesinde çocuğun hayatta kalıp kalmayacağı belli değildir. Beslenme cihazı çocuğumun ancak bu şekilde beslendiği için yanındadır. O cihaz sayesinde hayatta kalmaktadır. Bazen nefes alması da zorlaşmaktadır. Onun dışında başka bir şey yiyip içememektedir. Cihazda görünen de süt." dedi.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

"Şekerleme yemek istiyorum"

Duruşmadan sonra açıklama yapan anne Noor Husseın Altaıı, "Gelecek ay çocuğum riskli bir ameliyat olacak. Türk adaletinin sanıklara ceza vereceğinden eminim. Her gün çocuğumun yaşayıp yaşamayacağı korkusuyla yaşamak kadar kötü bir şey yok. Çok büyük bir üzüntü ve acı içerisindeyim." diye konuştu.

Mağdur çocuk Nazar Saadoun Husseın, "Diğer çocuklar gibi ben de hayatımı yaşamak istiyorum. Şekerleme yemeyi kurabiye yemeyi istiyorum." dedi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 18 Aralık 2021'de Bağcılar'da mağdur çocuk Nazar Saadoun Husseın'ın ailesi birlikte bir otele yerleştiği, odanın mutfak lavabosunda arıza olması nedeniyle tesisatçı çağırdıkları anlatılıyor.

Sanığın lavabo temizleme sıvısını lavabonun yanına bıraktığı ve lavabo altındaki gider borusunu sürerek temizlemek üzere temizlik odasına götürdüğü aktarılan iddianamede, bu sırada mağdur çocuğun lavabo sıvısını içmesi sonucu rahatsızlandığı ve basit tıbbi müdahale ile giderilemez şekilde yaralandığı ifade ediliyor.

Otelde müdür olan sanıklar Mustafa Yıldırım ve Emre Güllüler ile çalışan Kerem Akyüz'ün mağdura karşı yaralama suçunu işledikleri kaydediliyor.

İddianamede, sanıklar hakkında "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 3 aydan 1'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title