Haberler

Çobanlarla Köylüler Arasında Kavga

Güncelleme:

Sivas'ın Ulaş ilçesinde çobanlık yapan kişilerle köylüler arasından alacak-verecek meselesi yüzünden kavga çıktı.

Sivas'ın Ulaş ilçesinde çobanlık yapan kişilerle köylüler arasından alacak-verecek meselesi yüzünden kavga çıktı. Pompalı tüfek ve sopaların kullanıldığı kavgada biri kadın 7 kişi yaralandı.

Olay akşam saatlerinde Ulaş ilçesine bağlı Bostankaya köyünde meydana geldi. Diyarbakır'dan Sivas'a gelen ve 3 aydır Bostankaya köylülerinin büyükbaş hayvanlarını otlatan çobanlar havaların soğuması nedeniyle memleketlerine dönmek istedi. Köyde çadırda yaşayan çobanlar ve aileleri alacaklarını tahsis etmek için köy muhtarı Muhsin Kılıç'ın evine gitti. İddiaya göre muhtar Kılıç, çobanların bir süre daha köyde kalmasını isteyerek 24 bin Lira olan alacaklarını vermedi. Bunun üzerine taraflar arasında önce tartışma, sonra kavga çıktı. Pompalı tüfek ve sopaların kullanıldığı kavgaya iddialara göre köylülerde dahil oldu. Tarafların karşılıklı birbirini darp ettiği kavgada çobanların yakınlarından Yıldız Demir (18), Erhan Demir (23), İsmet Çakmak (43), Mehmet Çakmak (17) ile köy muhtarı Muhsin Kılıç (40), muhtarın oğlu Akif Kılıç (25) ve abisi Dursun Kılıç(53) yaralandı. Yaralılar Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kavgada pompalı tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Yıldız Demir'in hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Köyde geniş güvenlik önlemleri alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yaşadıkları olayı anlatan çoban İsmet Çakmak, "Alacağımız olan parayı almak için muhtarın yanına gittik. Çocuklarımızın köyde perişan olduğunu ve gitmek istediğimizi söyledim. O sırada muhtarın oğlu çıktı, bize küfür etti. Muhtarın oğluna senin bize küfretmeye hakkın yok dedim. Biz kavga etmek için buraya gelmedik dedim. Sonra 6-7 kişi sopayla, silahla üstümüze geldi" diye konuştu.

SİVAS VALİSİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Olayın ardından Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve beraberindeki il protokolü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralıları ziyaret etti. Yaralıların sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Kemelek olaya karışanların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade etti. Vali Kemelek, "Ulaş ilçesi Bostankaya köyünde çobanlık yapan 4 Diyarbakırlı vatandaşımız kalmakta. Bunlar görev sürelerinin dolduğunu ve gitmek istediklerini söyleyerek ücretlerini istiyorlar. Muhtarın evinde köylüler ile birlikte ücret konusunu görüşüyorlar. Köylüler diyor ki; 'Sizin daha süreniz dolmadı, 15-20 gün kadar daha süreniz var, onu tamamlayın öyle gidin.' Tabi bu onların iddiası. Karşı tarafta; 'Biz süremizi doldurduk, paramızı verin. Şimdiye kadar hiç para vermediniz çoluk çocuk aç kaldı' diye iddiada bulunuyor. Tabi bu ağız kavgası belli bir süre sonra sopalı kavgaya dönüşüyor, tüfek de kullanıldığı anlaşılıyor. Şu anda bu hastanede 5 tane yaralı var, ama hayati tehlikeleri yok. İlk müdahaleleri yapıldı zaten. Yine Ulaş'ta da çok hafif yaralı kişiler var. Hem köyden, hemde köyde çobanlık yapmaya gelenlerden. İki tarafın da iddiaları var bunların hepsinin doğru mu? Eksik bilgiye mi dayanıyor? veya kendilerini savunmak için mi ileri sürüyorlar belli değil. Yani ortada bir ücret anlaşmazlığı var. Çobanlık ücretinin verilip verilmemesi ile ilgili. Bölgede de gerekli güvenlik önlemleri alındı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zübeyir Kemelek Mehmet Çakmak Yıldız Demir Bostankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title