Haberler

Çobanın Üçüz Sıkıntısı

Güncelleme:

Mustafa Akman ile eşi Hayriye Akman, üçüz çocuklarının sevincini yaşayamıyor çünkü...

Çorum merkeze bağlı Eskice Köyü'nde çobanlık yapan 28 yaşındaki Mustafa Akman ile eşi 31 yaşındaki Hayriye Akman'ın üçüz çocukları dünyaya geldi. 2'si erkek 1'i kız olan çocuklarının 7 aylık doğduğunu söyleyen Mustafa Akman, "Yılda 2 bin TL karşılığında çobanlık yapıyorum. Çocuklarıma nasıl bakacağım bilmiyorum" diye konuştu. Hayriye Akman ise çocuklarının erken doğdukları için 1 ay kuvözde kalacağını söyleyip yardım beklediklerini söyledi.

Eskice Köyü'nde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Mustafa Akman ile Hayriye Akman, 4 yıl önce görücü usulüyle evlendi. 3 yaşında bir kız çocuğu bulunan Mustafa Akman, 7 aylık hamile eşini, rahatsızlanması üzerine dün Çorum Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hayriye Akman, doktorlar tarafından hemen doğumhaneye alındı. Kısa süre sonrada 2'si erkek, 1'i kız üçüzlerini dünyaya getirdi.

Üçüzleri olduğunu öğrenen Akman, haberi alınca önce sevindiğini söyleyerek, "Hamilelik süresince hiç doktora gitmedik. Bir tane bekliyorduk. Allah bize üç tane verdi. Yılda 2 bin TL karşılığında çobanlık yapıyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Çocuklarımın üçüz olmasına sevindim sevinmesine de onlara ne verebilirim, ne yedirebilirim, ne giydirebilirim bilmiyorum. Doğrusu şaştım kaldım" dedi.

Anne Hayriye Akman ise "Kocam yeni doğan bebeklerimizin mama ve bez telaşına düştü. Erken doğum olduğu için bir ay gibi bir süre üçüzlerimiz hastanede kalacakmış, eşimin sosyal güvencesi olan bir işi olmasını çok istiyorum. Yoksa biz çobanlık parası ile üçüzlerimize asla bakamayız" diye konuştu.

Hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki kuvözlerde kontrol altında tutulan çocuklarına Esmanur, Yiğit Berat Efe ve Tayyip Erdoğan isimlerini veren aile, üçüzlerine daha iyi bakabilmek için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Her biri 38 santimetre boyunda doğan bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, Yiğit Berat Efe'nin 1 kilo 480 gram, Tayyip Erdoğan'ın 1 kilo 570 gram, Esmanur'un ise 1 kilo 480 gram ağırlığında olduğu açıklandı. - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title