Haberler

Cizre'deki Faili Meçhul Cinayetler Davasında Sona Yaklaşıldı( 2)

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde emekli Albay Cemal Temizöz'ün savunmasına devam edildi.

Sanıkların TUTUKLUĞUNA DEVAM KARARI VERİLİP DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde emekli Albay Cemal Temizöz'ün savunmasına devam edildi. Bu dava ile hedef haline getirildiğini ifade eden Temizöz, "2007 yılında başlatılan bir proje vardı. Kayseri tertibi ile bu hızlandırıldı. Balyoz davasında Türk subaylarının alınmasını üzüntüyle izlemiştim. Beni unutmuşlar ve herhalde sonradan akıllarına geldim. Beni çeşitli komplolarla Ergenekon'a da dahil etmek istediler"dedi.

Daha sonra söz alan sanık avukatları, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere dosyayı istemesi talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından müdahil avukatı olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi söz hakkı almak istedi. Mahkeme Başkanı ise ara kararlar için ara verileceğini belirterek talebi reddetti. Bunun üzerine söz alan Elçi, "Cemal Temizöz her celse olduğu gibi saatlerce konuştu. Politik, ekonomik değerlendirme bile yaptı ama müdahale etmediniz. Sanık tarafının söylediklerine karşı İddia makamına ve müdahil tarafa söz hakkı verilmeli" dedi.

Elçi'nin sözleri üzerine mahkeme başkanı, söz hakkı verilip verilmeyeceğine mahkemenin karar verebileceğini söyledi. Elçi ise, "Biz bir an önce yargılamanın sona ermesini istiyoruz. Gerekirse kalan tanıkların dinlenilmesinden vazgeçilsin. Biraz önce soruşturmanın genişletilmesi talebi sanıklar tarafınca dile getirildi. Biz dosyayı uzatma çabasında değiliz. Musa Anter iddianamesi okunursa JİTEM anlaşılır" dedi.

Tekrar araya giren mahkeme başkanı, "Daha önce size söz vermiştim. Bunları orada anlatabilirdiniz" dedi. Başkanın sözleri üzerine tekrar konuşan avukat Elçi, "Eğer mahkemede dinleme iradesi, niyeti yoksa boşuna konuşmayalım" dedi. Bunun üzerine başkan ise "Bizim dinleme irademizi biliyorsunuz. Lütfen bunu söylemeyin" diye konuştu.

Avukat Elçi ise "Bütün deliller çarpıtılıyor. Burada savunma hakkı ciddi bir şekilde istismar edildi. Her celse saatlerce tartışma yapılması, kamuoyunun yanıltmaya çalışılması, mahkemenin etki altına alınmaya çalışılması anlamına geliyor. Cemal Temizöz; eğer bu davanın arkasında bir tarikat olduğu gerçek olsaydı, sizin arkanızda ilk biz dururduk. Ama bu davada gerçekler var. Bunu istismar etmeyin" dedi.

Mahkeme heyeti, Tahir Elçi'nin konuşmasının ardından ara kararlarını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Kısa bir aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme, dosyanın esas hakkında mütalaasını hazırlamak üzere Cumhuriyet Savcısı'na verilmesine karar verdi. Sanık avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi talebini reddeden mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Temizöz Tahir Elçi Kayseri Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title