Haberler

Cizre'de Olaylı Lice Protestosu

Güncelleme:

Cizre, Diyarbakır Lice'de meydana gelen olayları protesto ve kınamak amacıyla BDP'nin düzenlediği basın açıklamasından sonra savaş alanına döndü.

Cizre ilçesinde, Diyarbakır Lice'de meydana gelen olayları protesto ve kınamak amacıyla BDP'nin düzenlediği basın açıklamasından sonra sokaklar adeta savaş alanına döndü.

Cizre'de, Diyarbakır Lice'de karakol ve kalekol yapımı nedeniyle çıkan olaylarda iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. BDP ilçe teşkilatı önünde bir araya gelen ve aralarında Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter ile KCK ana davasından tahliye olan Cizre Eski Belediye Başkanı Aydın Budak'ın da bulunduğu çok sayıda kişi İdil Caddesi üzerinden Orhan Doğan Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık grup sloganlar eşliğinde Sanat Sokağı'na kadar gelip bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Çeter, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kalekol inşaatı nedeniyle iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları kınadıklarını belirtti. Grup, beş dakikalık oturma eyleminden sonra olaysız bir şekilde dağıldı ancak Nur ve Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli gruplar Yafes Caddesi, Dört Yol Kavşağı, Nusaybin Caddesi ve İdil Caddesini adeta savaş alanına çevirdi.

Yola barikatlar kuran göstericiler yoldan geçen araçlarda da kimlik kontrolü yaptı. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri grupların dağılmasını istedi ancak göstericiler polis ekiplerine ses bombası, taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Polis, gruplara basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale edip dağıttı. Öte yandan göstericiler piknik tüpünden yapılmış bir bombayı Cizre Köprüsü'ne koydu. Polisin bombayı fark etmesiyle birlikte köprü, çift taraflı ulaşıma kapatıldı. Bomba imha uzmanlarının bombayı fünye ile imha etmesinden sonra köprüden araç geçişlerine izin verildi.

Göstericilerle polis arasındaki olaylar Cudi ve Nur Mahallesi'nin ara sokaklarında devam ediyor. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Leyla İmret Diyarbakır Cizre Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title