Haberler

Çin'in Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nde Yeni Enerji Kapasitesi Rekor Seviyeye Ulaştı

Güncelleme:

Çin'in kuzeybatısında yer alan Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nin yeni enerji kapasitesi, bölgenin toplam kurulu enerji kapasitesinin yüzde 54'ünden fazlasını oluşturarak rekor seviyeye ulaştı. Ningxia, yeşil enerji kaynaklarına sahip önemli bir yeşil enerji tedarikçisi olarak öne çıkıyor.

YİNCHUAN, 5 Ocak (Xinhua) -- Çin'in kuzeybatısında yer alan Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nin kurulu yeni enerji kapasitesi halihazırda 36 milyon kilovatı aşarak bölgenin toplam kurulu enerji kapasitesinin yüzde 54'ünden fazlasını oluşturdu.

Çin'de yeni enerji inşaatı alanında ilk öncü bölge olan Ningxia, bol yeşil enerji kaynaklarına sahip önemli bir yeşil enerji tedarikçisi.

Sadece 2023 yılında, Ningxia'nın günlük maksimum yeni enerji üretimi ve günlük elektrik üretimi 14 kez rekor seviyelere ulaştı. Bölgenin yeni enerji kullanım oranı da art arda beş yıl boyunca yüzde 97'yi aştı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Enerji Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title