Haberler

Çin'in Güneyden Kuzeye Su Yönlendirme Projesi Beijing'e 15 Milyon Kişiye Fayda Sağladı

Güncelleme:

Çin'in Güneyden Kuzeye Su Yönlendirme Projesi, son 9 yılda Beijing'e 15 milyonu aşkın kişiye fayda sağladı. Proje sayesinde güneydeki bölgelerden başkente 9,3 milyar metreküpten fazla su aktarıldı ve su sıkıntısı çeken Beijing'in su kaynakları önemli ölçüde arttı.

BEİJİNG, 28 Aralık (Xinhua) -- Çin'in Güneyden Kuzeye Su Yönlendirme Projesi şu ana kadar 15 milyonu aşkın Beijing sakinine fayda sağladı.

Beijing Su İdaresi'nin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, mega su yönlendirme projesi son 9 yılda ülkenin güneyindeki nehirlerden başkente 9,3 milyar metreküpten fazla su aktardı.

Uzun süredir su sıkıntısı çeken Beijing, güneydeki bölgelerden gelen su kaynaklarına önemli ölçüde bel bağlamış durumda.

Son birkaç yılda, aktarılan toplam suyun 6,3 milyar metreküpü Beijing sakinlerinin evsel kullanımına sunuldu. Aynı zamanda ekolojik amaçlar için de su takviyesi yapan proje, birçok nehir ve gölü yeniden canlandırarak kentin biyolojik çeşitliliğini büyük ölçüde iyileştirdi.

Güneyden Kuzeye Su Yönlendirme Projesi'nin üç güzergahı bulunuyor. Bunlardan en önemlisi olan ve ülkenin başkentine su sağlayan orta güzergah, Danjiangkou Rezervuarı'ndan başlayıp Henan ve Hebei eyaletleri üzerinden geçerek Beijing ve Tianjin kentlerine ulaşıyor. Bu güzergahtan su tedarikine 12 Aralık 2014 tarihinde başlandı.

Doğu güzergahı, ülkenin doğusundaki Jiangsu eyaletinden Tianjin ve Shandong gibi bölgelere su aktarıyor. Batı güzergahı ise henüz planlama aşamasında.

Resmi verilere göre, proje sayesinde son 9 yılda ülkenin kuzeyindeki kurak bölgelere 67 milyar metreküpten fazla su aktarıldı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title