Haberler

Çin, demiryolu taşıma kapasitesini artırmayı planlıyor

Güncelleme:

Çin, 10 Ocak 2024 tarihinden itibaren yolcu ve kargo taşıma kapasitesini artırmayı hedefleyen yeni bir demiryolu işletme planını uygulamaya koyacak. Ülke genelinde 233 yolcu treni daha işletmeye alınacak ve toplam sayı 11.149'a çıkarılacak. Yük treni sayısı ise 22.264'e ulaşacak. Bu düzenleme, bağlanabilirliği güçlendirmeyi amaçlayan yeni tren hatları ve istasyonların hizmete girmesini öngörüyor.

BEİJİNG, 9 Ocak (Xinhua) -- Çin 10 Ocak 2024 tarihinden itibaren yolcu ve kargo taşıma kapasitesini artırmayı amaçlayan yeni bir demiryolu işletme planını uygulamaya koyacak.

Çin Devlet Demiryolları Grup Limited Şirketi'nden Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre yeni plan kapsamında ülke genelinde 233 yolcu treni daha işletmeye alınarak toplam sayı 11.149'a çıkarılacak.

Düzenlemeden sonra ülke çapındaki toplam yük treni sayısı ise mevcut programa eklenecek 40 trenle birlikte 22.264'e ulaşacak.

Şirket, ülke çapında yeni tren hatları ve istasyonların hizmete girmesini öngören düzenlemenin, Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi ve Beijing-Tianjin-Hebei bölgesi gibi noktalarda bağlanabilirliği güçlendirmeyi amaçladığını bildirdi.

Şirkete göre yük lojistiğinin verimliliğini artırmak, böylece geçim kaynaklarını güvence altına almak ve sosyal ve ekonomik kalkınmayı hızlandırmak için de çaba sarf edilecek.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Ulaşım Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title