Haberler

Çin'de Ginseng Endüstrisine Destek İçin Yol Haritası Hazırlandı

Güncelleme:

CHANGCHUN, 12 Haziran (Xinhua) -- Çin'in kuzeydoğusunda bulunan Jilin eyaletinde ginseng endüstrisini desteklemek için bir yol haritası yayınlandı.

CHANGCHUN, 12 Haziran (Xinhua) -- Çin'in kuzeydoğusunda bulunan Jilin eyaletinde ginseng endüstrisini desteklemek için bir yol haritası yayınlandı. Eyalette ginsengin toplam üretim değerinin 2025'te 80 milyar yuana (yaklaşık 11,9 milyar ABD doları) ve 2030'da 100 milyar yuana çıkması hedefleniyor. Jilin Eyaleti Halk Hükümeti Genel Ofisi tarafından yayınlanan ginseng endüstrisinin yüksek kaliteli gelişiminin ilerletilmesine ilişkin yol haritasına göre; ginseng ekimi, ürün ve marka geliştirme, fon arama gibi temel konularda destekleyici önlemler alınacak. Jilin, sağlığa iyi geldiğine inanılan ünlü ginseng bitkisinin Çin'deki önde gelen üretim alanı. İstatistikler, eyaletin ülkedeki toplam ginseng üretiminin yaklaşık yüzde 60'ını karşıladığını gösteriyor.

Changchun Çin Tıbbı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Chen Changbao, yol haritasının, Jilin'de ginseng endüstrisindeki bilimsel ve teknolojik inovasyonu geliştireceğini, bunun da hem sektörü hem de ilgili ginseng ürünleri pazarını daha rekabetçi hale getirebileceğini söyledi. Eyalet Tarım ve Kırsal İşler Departmanı Başkan Yardımcısı Liu Wenguo, eyalette, 14. Beş Yıllık Plan (2021-2025) döneminde yeni çeşitlerin yetiştirilmesi, verimli ekim ve yoğun işleme yöntemlerini içeren kritik önemdeki teknolojilerde yeni atılımlar gerçekleştirmek için çaba gösterileceğini ve böylece ginseng endüstrisinin kaliteli bir gelişim göstererek hızını artıracağı bir kulvara taşınacağını belirtti. Geçen yıl, Jilin'deki tüm ginseng endüstri zincirinin toplam üretim değeri, bir önceki yıla kıyasla yüzde 5,2 artışla 60 milyar yuanı geçti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title