Haberler

Çin'de 2023 Yılında Sıcaklık Rekoru Kırıldı

Güncelleme:

Çin'de 2023 yılında kaydedilen ortalama sıcaklık, ülkede meteorolojik kayıtların tutulmaya başlandığı 1961 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ülke genelinde ortalama yağış miktarı ise normal seyirdeki yıllara göre azaldı.

BEİJİNG, 3 Ocak (Xinhua) -- Çin'de 2023 yılında kaydedilen ortalama sıcaklık, ülkede meteorolojik kayıtların tam olarak tutulmaya başlandığı 1961 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Ulusal İklim Merkezi'ne göre, 2023 yılında ülke çapındaki ortalama sıcaklık 10,7 santigrat derece ile olağan seyirdeki yılların 0,8 santigrat derece üzerinde gerçekleşti. Söz konusu rakam, 2021 yılında kaydedilen 10,5 santigrat derecelik son rekoru kırdı.

Shandong, Liaoning, Xinjiang, Guizhou, Yunnan, Tianjin, Hunan, Hebei, Sichuan, Henan, Beijing, İç Moğolistan ve Guangxi dahil olmak üzere toplam 13 eyalet düzeyindeki bölgede rekor düzeyde yüksek sıcaklıklar kaydedildi.

Ülke genelinde ortalama yağış miktarı normal seyirdeki yıllara göre yüzde 3,9 oranında azalarak 615 milimetre seviyesinde gerçekleşti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çevre Hava Durumu Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title