Haberler

Çin Büyükelçisi'nin eşinden Kemeraltı ve Agora turu

Çin Halk Cumhuriyeti'nin partner ülke olduğu 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında İzmir'de bulunan Türkiye Büyükelçisi Deng Li'nin eşi Zhang Hua'yı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer ağırladı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin partner ülke olduğu 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında İzmir'de bulunan Türkiye Büyükelçisi Deng Li'nin eşi Zhang Hua'yı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer ağırladı. Smyrna (İzmir) Agorası ve Tarihi Kemeraltı Çarşısından çok etkilenen Zhang Hua, konukseverliği için Neptün Soyer'e teşekkür ederek, en yakın zamanda İzmir'e tekrar gelmek istediğini söyledi ve Soyer'i Ankara'ya davet etti.

88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında İzmir'de bulunan Çin'in Türkiye Büyükelçisi Deng Li'nin eşi Zhang Hua'yı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer ağırladı. Zhang Hua ile Tarihi Asansör'de buluşan Neptün Soyer, Hua'yı İzmir'de tarih, kültür ve lezzet turuna çıkardı. Programa, İzmir Çinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Wejia Yang, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtma Şubesinden Özgür Bozkurt ile İZFAŞ Yetkisili Tuğba Kılınçat da eşlik etti.

Tarihi Asansör'ün ardından geçmişi 2 bin 300 yıl öncesine dayanan ve dünyanın kent merkezindeki en büyük agoralarından biri olan Smyrna (İzmir) Agorası'na giden Soyer ve Hua'ya Agora Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy eşlik etti. Agora'nın ardından Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın en önemli bölgelerinden biri olan ve adını etrafında bulunan çok sayıda sinagogdan alan Havra Sokağını dolaşan Hua'ya Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ikram edildi.

Havra Sokağından sonra etkileyici süslemeleriyle dikkat çeken Başdurak Camisine giden Hua ve Soyer, günün sonunda da hat ve keçe sanatı gibi geleneksel el sanatı uygulamalarını yerinde inceledi. İzmir'in tarihi ve kültürel değerlerinden çok etkilenen Zhang Hua, konukseverliği için Neptün Soyer'e teşekkür ederek, en yakın zamanda İzmir'e tekrar gelmek istediğini söyledi ve Soyer'i Ankara'ya davet etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Kemeraltı Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title