Haberler

Çin-Avrupa Yük Trenleri Erenhot Limanından 15.000 Kez Geçti

Güncelleme:

Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Erenhot sınır limanından geçen Çin-Avrupa yük trenlerinin sayısı 15.000'e ulaştı. Limandan geçen trenler, 10'dan fazla ülkede 60'tan fazla varış noktasına ulaşıyor.

HOHHOT, 10 Mart (Xinhua) -- Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bulunan Erenhot sınır limanından Cumartesi sabahı itibarıyla toplam 15.000 Çin-Avrupa yük treni geçti.

Erenhot Limanı, Çin ve Moğolistan arasındaki en büyük kara limanı olma özelliğini taşıyor. Limandan geçen ve Tianjin, Anhui, Hunan ve Sichuan dahil olmak üzere Çin genelinde 10'dan fazla eyalet, bölge ve belediyeden başlayıp Almanya, Polonya, Rusya ve Belarus gibi 10'dan fazla ülkede 60'tan fazla varış noktasında son bulan 70 Çin-Avrupa yük treni güzergahı bulunuyor.

Erenhot Limanı'ndan geçen Çin-Avrupa yük trenlerinin taşıdığı mallar arasında ayakkabı ve giyim eşyaları, mekanik ve elektrikli ürünler, araçlar ve araba parçaları gibi yaklaşık 1.000 kategoride ürün yer alıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Moğolistan Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title