Haberler

Kaçırılan Çinliler'i, Çin Ankara Büyükelçisi Teslim Alacak

Güncelleme:

Çin'nin Ankara Büyükelçisi Hongyang, PKK tarafından Şırnak'ta kaçırıldıktan sonra iki gün önce serbest bırakılan 3 Çinliyi teslim almak üzere Mardin'e geldi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi M.R YU Hongyang, PKK tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde kaçırıldıktan sonra iki gün önce serbest 3 Çinliyi teslim almak üzere Mardin'e geldi.

VALİYİ ZİYARET ETTİ

Edinilen bilgiye göre, 25 Ağustos'ta PKK tarafından Silopi'ye bağlı Görümlü beldesindeki özel bir termik santralde çalışırken kaçırılan ve yapılan görüşmeler neticesinde iki gün önce serbest bırakılan 3 Çinliyi teslim almak için Mardin'e gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi M.R YU Hongyang, Vali Mustafa Taşkesen'i ziyaret etti.

"ÇİNLİLER'İ TESLİM ALACAK"

Mardin Valiliği'nde gerçekleşen ziyarette Vali Mustafa Taşkesen, Mardin'in kültür, turizm ve ekonomik gelişmeleri hakkında heyete bilgi verdi. Heyetin Şırnak'ta 25 Ağustos'ta kaçırılan işçilerin teslimi ile ilgili Mardin'de bulunduklarını kaydeden Taşkesen, "Terör örgütü tarafından kaçırılmış işçilerin teslimi ile ilgili kentimizi ziyaret ettiler. Şırnak'tan ayrılacaklardı ama buradan daha sağlıklı olduğu için buradan gidecekler" dedi.

"MARDİN'DEN ÇOK ETKİLENDİ"

Büyükelçi Hongyang'ın Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Mardin'de düzenlediği programa da katıldığını anımsatarak Mardin'den çok etkilendiğini kaydeden Taşkesen, "Mardin farklı etnik yapıları ve kültürleri barındıran bir şehir. TİM'in programına katılan büyükelçimiz Mardin'den çok etkilenmişti. Yakın zamanda kültür ve turizme meraklı olan Çinlileri burada ağırlayacağız" diye konuştu.

KARŞILIKLI HEDİYELER

Yapılan açıklamanın ardından görüşme basına kapalı devam etti. Ayrıca, serbest bırakılan Çinlilerin hava yolu ile Ankara'ya götürüleceğini öğrendi. Vali Mustafa Taşkesen, Büyükelçi Hongyang'a tespih, plaket, badem şekeri ve Mardin'i tanıtan çeşitli broşürler hediye ederken, Büyükelçi Hongyang'a Vali Taşkesen'e Çin'in cay fincan setini hediye etti.

1,5 AY ÖNCE KAÇIRILMIŞLARDI

Üç Çinli, 25 Ağustos'ta PKK tarafından Silopi'ye bağlı Görümlü beldesindeki özel bir termik santralde çalışırken şirkete yakın bir bakkala alışverişe giderken kaçırılmış ve kırsal alana götürülmüştü. Kaçırılma haberinin ardından yapılan görüşmeler neticesinde iki gün önce serbest bırakılan 3 Çinli, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi üyelerince Cudi Dağı kırsalında teslim alınarak Şırnak Valiliği'ne teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Silopi Mardin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ercan yldrm:

vermeyin doğu Türkistanı özgür bıraksınlar.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title