Haberler

Çıldır Gölü 'Altın At Şöleni' ile Şenlendi

Ardahan bölgesinin doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtımını amaçlayan 'Çıldır Altın At 3'üncü Uluslararası Kış Şöleni' tamamen buz tutan Çıldır gölü üzerinde yapıldı.

Ardahan bölgesinin doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtımını amaçlayan ' Çıldır Altın At 3'üncü Uluslararası Kış Şöleni' tamamen buz tutan Çıldır gölü üzerinde yapıldı.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çıldır Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği tesisleri mevkiinde yapılan şölene Vali Ahmet Deniz, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF) Başkanı ve ARÜ İBEF Dekanı Prof.Dr. Alpaslan Ceylan, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu, TGSDF Yönetim Kurulu Üyeleri, çevre il ve ilçelerin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SOPA ATIN GÖĞSÜNE SAPLADI

Yaklaşık 123 kilometrekare yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan ve kışın yüzeyinin tamamı donan Çıldır Gölü üzerinde şölen saat 10.00'da açılış konuşmaları ile başladı. Kırgız sporcuların sergilediği Kökbörü oyunu nefesleri kesti. At üzerinde kuzu postunu almaya çalışan atlılar zaman zaman düşme tehlikesi geçirdiler. Ayrıca buz üstünde Atlı Kızak, Dört Nal, Rahvan/Yorga, Cirit ve Atlı Okçuluk kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Çıldır gölü üzerinde oynanan Kökbörü oyunu sırasında atlardan birinin buza çakılmış olan sopanın üzerine düşmesi sonucu yaralandı. Atın göğsüne saplanan sopa sahibi tarafından çıkartıldı. Kan kaybeden atının yanından ayrılmayan atın sahibi eli ile tampon yapmaya çalıştı. Ata veteriner hekimler müdahale etti.

ESKİMO USULÜ BALIK AVI

Azerbaycan, İran ve Gürcistan'dan sporcuların katıldığı yarışmalarda Kafkas Halk Oyunları, Karda Güreşi, Buz Pateni gösterileri ile Aşıklar Şöleni gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Program sonunda Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Orhan Atalay ve protokol üyeleri daha önceden Çıldırlı balıkçılar tarafından gölün buzu kırılarak attıkları balık ağını çekerek eskimo usulü balık tuttular. Atlı kızağa binen Vali Ahmet Deniz, "Değişik güzellik yaşamak isteyenleri Ardahan'a bekliyoruz. Ardahan'ı herkesin görmesini istiyorum. Buz üzerinde yapılan bu sölenin eşi benzeri yok" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Atalay Ardahan Çıldır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title