Haberler

Cihan Medya Hakimlik Kararıyla TMSF'ye Devredildi

ARALARINDA kapatılan Cihan Medya Dağıtım A.Ş'nin de bulunduğu 7 şirkete atanan kayyımların görevlerine son verilerek tüm yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'ye devredilmesine karar verildi.

ARALARINDA kapatılan Cihan Medya Dağıtım A.Ş'nin de bulunduğu 7 şirkete atanan kayyımların görevlerine son verilerek tüm yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'ye devredilmesine karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı, nöbetçi hakimliğe yazı yazarak aralarında Cihan Medya Dağıtım A.Ş'nin de bulunduğu 7 şirkette görevlendirilen kayyımların görevlerine son verilerek TMSF'ye devredilmelerini talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği 4 Kasim tarihli kararında, Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında Feza Gazetecilik A.Ş., Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.'ye avukat Sezai Şengönül, avukat Tahsin Kaplan, avukat Metin İlhan'ın yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulu oluşturmak üzere kayyım olarak atandıklarını hatırlattı. Kararda, Feza Gazetecilik A.Ş., Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş. ve Irmak Radyo Televizyon A.Ş.'ye ait tüm mal varlıklarının OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığı'na devredildiği, bu şirketler yönünden kayyımlara yüklenen yetki ve sorumlulukların sona erdiği anlatıldı. Kararda, "OHAL kapsamında çıkarılan ve 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan KHK uyarınca mevcut kayyımların tüm yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildiği anlaşılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmişti" denildi.

Mahkeme, Cihan Medya Dağıtım A.Ş., Dunya Dağıtım A.Ş, FİA Prodüksiyon Radyo TV Reklam Org., İletişim Sanayi Tic. Ltd. Şti, Poyraz Matbaacılık A.Ş., Seyhan Matbaacılık A.Ş., Etiler Matbaacılık Yayıncılık A.Ş. ve Kule Matbaacılık Yayıncılık A.Ş için görevlendirilen kayyımlara ait tüm yetkilerin TMSF'ye devredilmesine karar verdi.

Mahkeme söz konusu devir işlemi suresince mevcut kayyımların görevlerinin devamına, ancak devir işlemi tamamlandıktan sonra görevlerinin sonlandırılmasına hükmetti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Cihan Haber Ajansı Feza Gazetecilik Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title