Haberler

CHP'ye Çağrı Yapan Duran Kalkan Çark Etti: AK Parti'nin Değil CHP'nin Politikası

Güncelleme:

CHP'yi AK Parti'ye karşı ortak mücadele etmeye çağıran PKK'lı terörist Duran Kalkan, 7 ay sonra çatışma ortamından CHP'yi sorumlu tuttu. Kalkan, Bahoz konusunda tek kelime etmedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP'yi beraber mücadele etmeye çağıran PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Duran Kalkan, şimdi de Türkiye'deki çatışmaların Ak Parti'nin değil, MHP ve CHP politikası olduğunu öne sürdü.

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Duran Kalkan, PKK'nın yayın organı Med Nuçe TV'ye gündeme gelişkin değerlendirmelerde bulundu.

"AK PARTİ'NİN DEĞİL CHP VE MHP'NİN POLİTİKASI"

Bölgede yaşanan çatışmaların eskiye dönüş olduğunu belirten Kalkan, yaşanan çatışmaların AK Parti ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını öne sürerek bunun tamamen MHP- CHP politikası olduğunu öne sürdü.

"Erdoğan'ın yaşadığı tümüyle kendini inkardır" diyen Kalkan, Erbakan'ın zamanında buna karşı olduğunu ancak şuan normalleşme denilen polikanın Ergenekon'a hizmet ettiğini belirterek "93 yıllık TC'nin en eski politikasını esas almaktır. Gelinen nokta eskiye dönüştür. Ordu ve Ergenekoncularla, 2007'de Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe'de yaptığına benzer ve daha büyük bir antlaşma vardır. Antlaşmaya göre Erdoğan, 90 yıldır süren geleneksel 'Kürdü inkar eden ve imha etmeye çalışan politikayı kabul etti. Dolayısıyla Kürt siyasetini orduya, Özel Harp Dairesine teslim etti. Ordu da Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak kalmasını kabul etti.

Bu politikaların herhangi bir yeniliği yoktur ve bu politikaların AKP ile herhangi bir ilişkisi de yoktur. Yüzde yüz MHP ve CHP politikalarıdır. Erbakan çizgisi bunlara karşıydı. Şimdi hepsi bir yana itildi, MHP-CHP politikalarına girildi. AKP'den geriye bir şey kalmadı. Erdoğan'ın yaşadığı tümüyle kendini inkardır." dedi.

SURİYELİ MÜLTECİLERE DE KARŞI

Suriyeli mültecilerin Kürt illerine yerleştirileceği iddialarıyla ilgili olarak "Mültecileşmek, gittiği yeri kendi yurdu gibi görmek yanlıştır" ifadelerini kullanan Kalkan, PKK'nin halkların iç içe yaşamasına 'evet' dediğini lakin, özel savaş sistemi olarak gelip Kürdün yakılıp yıkılmış toprağı üzerine bina kurmak ve "burası benimdir" demenin yanlış olduğunu belirtti.

BAHOZ ERDAL KONUSUNDA TEK KELİME ETMEDİ

Kamışlı'ya tedavi için giden Bahoz'un aracı dönüş yolunda kentin 3 km batısındaki Himo'daki kamp çıkışında havaya uçuruldu. Duran Kalkan bu ciddi iddianın üzerine çıktığı televizyon programında bu konuda ne soru aldı ne de iddialarla ilgili bir açıklamada bulundu.

NE DEMİŞTİ?

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, Aralık ayında yaptığı bir röportajda "CHP safını net olarak ortaya koymalı. Ak Parti'ye koltuk değneği olan CHP'lilik artık bitmeli. CHP içinde tutarlı sosyal demokratlar var. Yıllardır mücadele ediyorlar. Tanıyoruz, saygı duyuyoruz mücadelelerine. Ama gelinen noktada AKP'nin MHP ile kurduğu cepheye koltuk değneği olunamaz. CHP, suç ortağı mı olacak, onlara karşı demokratik direnişin yanında mı yer alacak? En başta CHP'ye sorumluluk düşüyor; bütün tutarlı sosyal demokratları çağırıyoruz; demokrasi cephesine katılın. Kimsenin ayrılması vs. yok. Herkesin özgürce yaşadığı demokratik Türkiye sistemini kuralım." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Duran Kalkan AK Parti Türkiye PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title