Haberler

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu Suçlamaları Reddetti

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılanan CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu, kapalı görülen duruşmada savunmasını yaptı.

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılanan CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu, kapalı görülen duruşmada savunmasını yaptı.

İstanbul 14. Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Erdem Gül ve Enis Berberoğlu katıldı. Gül'ün eşi Aslı Gül, Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ve Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da izleyici olarak katıldı. Yurtdışında bulunan sanık Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Duruşmada savunmasını yapan Enis Berberoğlu, suçlamaları reddederek Mart-Mayıs 2015 dönemlerine ait telefon HTS kayıtlarının gönderilmesini talep etti. Berberoğlu ayrıca kendisi hakkında köşe yazılarında bazı ithamlarda bulunan gazeteci Soner Yalçın'ın da tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu. Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün de müvekkili açısından dosyanın ayrılarak bir an önce beraat kararı verilmesini istedi.

BERAAT TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Başbakanlık MİT Müsteşarlığı'nın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılan sıfatıyla kabulüne karar verdi. Berberoğlu'nun beraatine ve dava dosyasının ayrılmasına ilişkin taleplerin reddine hükmeden heyet, gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesi için bir sonraki celseye davetiye ile çağrılmasına hükmetti. Ayrıca Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'na (BTK) müzekkere yazırlarak sanık Enis Berberoğlu'nun suç tarihinde kullandığı cep telefonu hattına ilişkin 1 Nisan-31 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki döneme ait HTS verilerini içeren kayıtların (arayan, aranan numaraları ve baz istasyonlarını gösterir) gönderilmesini istenilmesine karar verildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne yazı yazılarak dava dosyasının akıbeti hakkında bilgi verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Enis Berberoğlu "Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" le suçlanıyor ve 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Berberoğlu hakkındaki dosya, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ile aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmişti. Dündar ve Gül, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 6 Mayıs 2016'da ceza almışlardı. Dündar 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıken; Gül'e 5 yıl hapis cezası verilmişti.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enis Berberoğlu Soner Yalçın Can Dündar İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title