Haberler

CHP Lideri Baykal'dan Temelli Belediyesi'ne Destek Ziyareti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Temelli'nin Sincan Belediyesi'ne Katılması Yönündeki Girişimlere Karşı Mücadele Edeceklerini Belirterek, Gerekirse Konuyu Anayasa Mahkemesi'ne Götüreceklerini Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Temelli'nin Sincan Belediyesi'ne katılması yönündeki girişimlere karşı mücadele edeceklerini belirterek, gerekirse konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Baykal, yeni çıkartılacak Belediyeler Yasası ile Sincan Belediyesi ile birleştirilmesi planlanan Temelli'ye bir destek ziyareti gerçekleştirerek, Temelli halkına seslendi. Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu'nun daveti üzerine, Temelli'ye giden Baykal, CHP otobüsü üzerine çıkarak bir konuşma yaptı. Baykal, Temelli halkının haklı davasında yanında olduğunu belirtmek için geldiğini belirterek, ziyaretinin hiçbir siyasi amacı olmadığını söyledi. Diğer siyasi partilerin de Temelli halkının bu mücadelesine destek vermesi gerektiğini ifade eden Baykal, Temelli'nin belediye olmayı kendi mücadelesiyle elde ettiğini, kimsenin hediye etmediğini söyledi. Temelli'nin 4 organize sanayi bölgesi, 11 kooperatif ve daha sıradaki kooperatiflerle herkesin gözünü diktiği bir yer olduğunu anlatan Baykal, Temelli'nin Ankara'nın batıya giden güzergahında ve çok güzel bir yerde olduğunu söyledi. 20 trilyon bütçe olan Temelli Belediyesi'nin hiç borcu olmadığını belirten Baykal, "Hizmetleri de ortada. Böyle bir belediye ile uğraşılır mı? Temelli'nin belediye olma hakkını kim elinden alıyor. Gel bir Temelli'ye sor bakalım. Sen ne hakla belediyeyi kapatıyorsun. Demokrasi, insan hakları, katılımcı demokrasi bu mu? Gel referandum yapalım. Kapatılmayı kim istiyor?" diye konuştu.

Temelli halkına 'Bu hatayı niye yapıyorlar?' diye soran Baykal, halktan 'Rant için' yanıtını alması üzerine, "Eğer Temelli hızla gelişmiş, herkesin sanayi, kooperatif kurmak istediği, arsa almak istediği bir yer olmasa yine Temelli ile uğraşırlar mıydı?" diye sordu. Temelli Belediyesi'nin CHP'li olmadığını, ancak CHP olarak Temelli Belediyesi'ne destek verdiklerini anlatan Baykal, "Ben istiyorum ki Temelli'nin rantını ona buna yedirmeyin. Zenginliğini ona buna yedirmeyin. Mücadelenizi gördüm, koştum geldim" diye konuştu.

Temelli'nin hakkını koruyacaklarını belirten Baykal, AK Parti çoğunluğu ile yasanın çıkması durumunda ise Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi. "Sincan'ın hikmeti ne de oraya bağlıyorsunuz?' diyen Baykal, mücadeleleri sonunda kanun çıkarsa ve Temelli Sincan'a bağlanırsa, ilk CHP iktidarında Temelli'yi yeniden belediye yapacaklarını dile getirdi. Baykal, "Siz böyle kadın, genç, çocuk mücadele ederseniz, kimse karşınızda duramaz. Sizi dinlemezlerse, pişman edersiniz. Siz muzlumsunuz. Alma mazlumun ahını çıkar...çıkar..." şeklinde konuştu.

Baykal, belediye binası içinde yaptığı açıklamada da, bu yasanın Avrupa Yerel Yönetimler Şartı'na aykırı olduğunu savunarak, "Bu işin hukuku, siyaseti, demokrasisi yok. Baştan aşağı yanlış bir iş" dedi.

(MÜG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title