Haberler

CHP'li Vekillerden DTSO'ya Ziyaret

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Diyarbakır Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulunan CHP'li Milletvekilleri İlhan Cihaner ve Hilmi Yarayıcı, DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Meclis Başkan Yardımcısı Salih Eren ve meclis üyesi Ahmet Solmaz tarafından karşılandı.

DTSO yetkilileri tarafından, vekillere sokağa çıkma yasağının kente yansımaları hakkında detaylı bilgiler verildi. On yedi gündür sokağa çıkma yasağının yıkıcı etkilerinin kentin her alanında hissedildiğini dile getiren Metin Aslan, özellikle yaşanan çatışma ortamının can kayıplarına ve ciddi anlamda ekonomik kayıplara sebep olduğunu belirtti. Sur içi ilçesinde şu ana kadar 361 işletmenin kapandığını ve 41 iş yerinin de taşınmak zorunda kaldığını belirten Aslan, çatışmalı sürecin devam etmesi halinde bilançonun çok daha vahim noktalara geleceğini söyledi. Barış süreci ile birlikte çok sayıda firmanın şehirde yatırım yaptığını belirten Aslan çatışmalı süreçle birlikte maalesef bu yatırımların çok kısa sürede geri çekildiğini de sözlerine ekledi.

Gerçekleşen yıkımın sosyoekonomik boyutuna da değinen Aslan kapanan işletmeler sebebiyle zaten Türkiye ortalamasının üzerinde olan işsizlik oranının çok daha yüksek seviyelere ulaşmasından endişe duyduklarını belirtti. Sokağa çıkma yasağının özellikle suriçi ilçesinde yaşayan halkı ve esnafı ciddi anlamda mağdur ettiğine değinen Aslan, bununla birlikte sadece Sur ilçesinde yaklaşık 20 Bin kişinin de zorunlu olarak göç etmek durumunda kaldığını sözlerine ekledi.

Aslan, kalıcı çözümün diyalogla gerçekleşebileceğine değinerek, mevcut sorunların çatışarak değil, makul akılla ve sağlıklı bir iletişim kurularak gerçekleşebileceğini bu sebeple de biran önce Dolmabahçe mutabakatının kaldığı yerden devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hilmi Yarayıcı İlhan Cihaner Metin Aslan Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title