Haberler

Chp'li Tanrıkulu'ndan Albay Temizöz Davası Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Hala yakınlarının kemiklerini bulmaya çalışan kayıp yakınlarının, cinayetlerin hesabının sorulması için hukuki mücadele verenlerin adalet yerini bulana kadar yanında olmayı ısrarla sürdüreceğiz"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Hala yakınlarının kemiklerini bulmaya çalışan kayıp yakınlarının, cinayetlerin hesabının sorulması için hukuki mücadele verenlerin adalet yerini bulana kadar yanında olmayı ısrarla sürdüreceğiz" dedi.

Tanrıkulu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 14 Eylül 2009 tarihinde başlattığı soruşturma kapsamında, "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve bu teşekküle katılarak mensubu olmak, adam öldürmeye azmettirmek ve adam öldürmek" suçlarından 1993-1995 yılları arasında 20 sivilin öldürülmesi hakkında açtığı davanın duruşmasının bugün görülmeye devam edileceğini anımsattı.

Dönemin Cizre İlçe Jandarma Bölük Komutanı olan Albay Cemal Temizöz ve diğer sanıklar hakkında sürdürülen davanın, yargısız infaz ve işkencelerin hesabının sorulması açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Geçmişle hesaplaşma adına da önemli olan bu ve benzeri davaları dikkatle takip ediyor, verilecek kararların tarihi önem arz ettiğini biliyoruz. Yargısız infazların, faili meçhul cinayetlerin bir daha yaşanmaması için faillerin cezasız kalmaması gerektiğini unutmamalıyız. Hala yakınlarının kemiklerini bulmaya çalışan kayıp yakınlarının, cinayetlerin hesabının sorulması için hukuki mücadele verenlerin adalet yerini bulana kadar yanında olmayı ısrarla sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha beyan ediyoruz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Halk Partisi Cemal Temizöz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title