Haberler

CHP'li Tamaylıgil Yüksek Mevkilerdeki Kişiler Alçaksa Ülke Abat Olmaz

Murat ARISOYAFYONKARAHİSAR, (DHA) - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, Yüksek mevkilerde bulunan kişiler, alçak kişilerse o ülke abat olmaz dedi.

Murat ARISOYAFYONKARAHİSAR, (DHA) - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, Yüksek mevkilerde bulunan kişiler, alçak kişilerse o ülke abat olmaz dedi. Tamaylıgil, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesi hakkında da Ergenekon'un savcısıyım diye övünen yürütmenin başındaki kişi, buna yüreklilikle nasıl cevap verecektir diye sordu.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Afyonkarahisar'da, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. CHP Merkez Seçim Bürosu'ndaki etkinliğe, Tamaylıgil'in yanı sıra CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Belediye Başkan adayı Mehmet Ecer ve çok sayıda partili katıldı.

KADINLAR İÇİN GÖREV TANIMI

Etkinlikte konuşan Bihlun Tamaylıgil, 30 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'nin önemli bir başarı kazanacağını kaydetti. Tamaylıgil, partili kadınlara seslenerek, Bir kadın olarak, siyasi ahlak açısından ortaya konulan tablodan üzüntü duyuyorum. Ahlak, iyi düşünmektir, iyi söylemektir, iyi yapmaktır. Bugün ne düşünülen, ne söylenen, ne de yapılanların iyilikle uzaktan yakından alakası yok. Hepimizin üzerindeki en önemli görev, bu karanlık ve karanlığın getirmiş olduğu bozuk düzenden kurtarmak olmalı. Yüksek mevkilerde bulunan kişiler, alçak kişilerse o ülke abat olmaz dedi.

'DAVANIN SAVCISIYIM' HATIRLATMASI

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesini de değerlendiren Tamaylıgil, Başbakan Erdoğan'ın, Ergenekon davasının savcısıyım demecinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Afyonkarahisarlı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesini seyrettik diyen Tamaylıgil, şöyle konuştu

Çok geç kalmış bir karardır. Yürütmenin başındaki kişiler, bu konuyla ilgili timsah gözyaşları döker gibi söylemler içerisinde. Silivri tutsaklarının büyük bir haksızlıkla karşılaştıklarını, bu haksızlıkları dile getirmek üzere mahkemelere katıldık, halkımızla buluşarak o günleri geçirdik. Yürütmenin başındaki şahıs, biz hak ve adaletin peşindeyken, hakkımızda suç duyurularında bulunacağı tehdidiyle, beyanatlarıyla karşılık verdi. Adaletin hassas terazisinin doğru sonuçlara ulaşmasının gerekliliğini her zaman dile getiriyoruz. Başbuğ'un tahliyesi önemlidir. 'Ergenekon'un savcısıyım' diye övünen yürütmenin başındaki kişi, buna yüreklilikle nasıl cevap verecektir.

Etkinlik, Kadınlar Günü dolayısıyla pasta kesilmesiyle sona erdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bihlun Tamaylıgil İlker Başbuğ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title