Haberler

Chp'li Tamaylıgil: Türkiye'de Zaman Kadınlar İçin Geriye Doğru İşliyor

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Bugün Türkiye'de zaman kadınlar için geriye doğru işliyor."

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Bugün Türkiye'de zaman kadınlar için geriye doğru işliyor. Cumhuriyetin sağladığı kazanımlar, sözde özgürleşme adı altında kadınların ellerinden teker teker alınmaya çalışılıyor" dedi.

Tamaylıgil, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 79.yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tamaylıgil, 5 Aralık 1934 tarihinin sadece Türkiye'de değil dünyada da insan hakları açısından önemli bir dönüm noktası oluşturduğunu belirterek, "Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan bu hakkın tanınmasının 79. yıl dönümünde, kadın haklarına sahip çıkmanın, Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmak olduğu unutulmamalıdır" dedi. Bağımsızlık mücadelesinde ön saflarda bulunan kadınlara haklarının Cumhuriyetin bir hediyesi olarak verildiğini ifade eden Tamaylıgil, "Bugün Türkiye'de zaman kadınlar için geriye doğru işliyor. Kadına yönelik şiddetin, baskı ve ayrımcılığın hiç bir dönem olmadığı kadar arttığı bir süreçten geçiyoruz. Cumhuriyetin sağladığı kazanımlar, sözde özgürleşme adı altında kadınların ellerinden teker teker alınmaya çalışılıyor. Kadın-erkek eşitliğine inanmayan, kadını ikinci sınıf gören AKP zihniyetiyle karşı karşıya kalsak da umutsuz değiliz. Geleceğe güvenle bakıyoruz çünkü kadınlara güveniyoruz" dedi.

Kadınların yetki, karar alma süreç ve mekanizmalarına katılımı büyük önem taşıdığını, kadının her düzeyde yönetime etkin katılımı sağlanmadan, bir ülkede demokrasinin varlığından söz edilemeyeceğini savunan Tamaylıgil şöyle devam etti:

"Biz kadınlar Cumhuriyetimizin güçlenerek devamı, demokrasinin yerleşmesi, barışın sağlanması, birlik ve beraberlik adına siyasette her zamankinden çok yer alacağız. Ülkemizde, çocuklarımıza daha demokratik, daha özgür ve daha aydınlık bir gelecek bırakmak için, hep beraber mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetimizi taçlandırmak ve demokrasiye yeniden işlerlik kazandırmak için beraber olacağız, mücadele edeceğiz, hakkımızı alacağız ve başaracağız. Yolumuz açık olsun."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bihlun Tamaylıgil Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title