Haberler

CHP'li Tamaylıgil: Faili Meçhul Cinayetler Meçhule Mahkum Edildi

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun gerçek katillerinin bulunmamasını kınadı.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun gerçek katillerinin bulunmamasını kınadı.

Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, "Her gelen söz verdi, "devletin namus meselesi' olarak sayıldı ama o tuğlayı çekmeye kimse cesaret edemedi, duvarın arkası hep karanlıkta kaldı" dedi. Aydınların hep arkadan vurulduğunu ifade eden Tamaylıgil, "Mumcu, İpekçi, Aksoy, Kışlalı, Üçok, Dursun, Dink, hiçbiri tetiği çekenleri göremedi ama tetiği çektirenleri çok önceden bilmişlerdi, görmüşlerdi" ifadelerini kullandı.

Artık namusluların, en az namussuzlar kadar cesur olma zamanının geldiğini belirten Tamaylıgil şunları kaydetti:

"Dün aydınlara sistemli, tahammüden yapılan saldırılar, bu gün açıkça sisteme yönelik yapılıyor. Türkiye'de adalet ve demokrasi adına tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizi polis devleti haline getiren AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan, diktatörce uygulamalarla, ülkemizi geri dönüşü olmayan, kanlı, karanlık bir sürece doğru hızla sürüklüyor.

Kendi hakimiyetlerini, milletin hakimiyetinin üstünde tutanlar, ülkemizde korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar.

Faili meçhul cinayetleri, meçhule mahkum eden iktidar, failleri belli olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile suçüstü olunca paniğe kapılarak, adaletin terazisini bozmuştur.

Düşünen, konuşan ve sorgulayan halkı, karanlıklara, biat eden kitlelere dönüştürmek isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız.

Uğur Mumcu'nun, "Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi susmamasıdır' sözleri ile verdiği mesajı, son yıllarda her zamankinden daha fazla hatırlamalıyız."

Kaynak: ANKA / Güncel

Bihlun Tamaylıgil Uğur Mumcu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title