Haberler

CHP'li Tamaygil'den Mütedeyyinlere: Sesinizi Yükseltin

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil mütedeyyinlere, "Tamam çok şey çalındı, çırpıldı.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil mütedeyyinlere, "Tamam çok şey çalındı, çırpıldı. Hiç olmazsa, Yüce Allah'ın vasıflarını çalmayın, çaldırmayın, sesinizi yükseltin. O vasıfları çalmak, yetimin hakkını çalmaya, kul hakkını yemeye benzemez. İnsanı çarpar" diye seslendi.

Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce AK Partili bir milletvekilinin "Allah'ın vasıfları Başbakanımızdadır" dediğini, günlerdir özellikle müteddeyyin kitleden "bu haddini aşan saygısızlığa" ciddi bir tepki beklediğini ifade etti. "Hepimiz biliyoruz ki, Yüce Allah'ın vasıfları arasında iyilik, doğruluk, güzellik de var" diyen Tamaylıgil'in açıklaması şöyle:

"Şimdi soruyorum, kendisine biat edilen, Yüce Allah'ın vasıfları yakıştırılan Başbakan'da, iyilik mi var, güzellik mi var, doğruluk mu var? Başbakan'ın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Hakaret, yalan ve iftira almış başını gidiyor. Yatıyor kalkıyor saldırıyor, çamur atıyor. Bunlar mı güzellik ve iyilik?

Başbakan ile bakanlarının keser gibi kendilerine, çocuklarına, yakınlarına yonttuğunu bütün dünya öğrendi, biliyor. Bilmeyenlere de, 17 Aralık'ta başlayan, ikinci ve üçüncü ayağı engellenen yolsuzluk ile rüşvet operasyonu öğretti. Hac parasına, fitne zekat dolandırıcısına kol kanat gerenin iyiliğinden güzelliğinden bahsedilebilir mi? Bir soru daha sorayım. Doğru adam kul hakkı yer mi? Rüşvet alıp verir mi? Alıp verene göz yumar mı? Kara para aklar mı, aklatır mı? Yolsuzluk yapar mı, yaptırır mı? Doğru adam hırsızı koruyup, kollayıp, polisi, savcıyı kovalatır mı? Elbette hayır. O nedenle Yüce Allah'ın vasıfları yakıştırılan Başbakan Erdoğan'da ne güzellik, ne iyilik, ne de doğruluk beklenir. Ama yine de hem Başbakan'a, hem AKP'lilere, hem de mütedeyyin kitleye sesleniyorum; tamam çok şey çalındı, çırpıldı.

Hiç olmazsa, Yüce Allah'ın vasıflarını çalmayın, çaldırmayın, sesinizi yükseltin.

O vasıfları çalmak, yetimin hakkını çalmaya, kul hakkını yemeye benzemez. İnsanı çarpar."

Kaynak: ANKA / Güncel

Bihlun Tamaylıgil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title