Haberler

Chp'li Özgündüz: Neden TBMM'ye Getirilmemiştir?

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, "Dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından bizzat açıklanan anlaşma, neden TBMM'ye getirilmemiştir veya yayınlanmamıştır?" diyerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan anlaşma metnini...

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, "Dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından bizzat açıklanan anlaşma, neden TBMM'ye getirilmemiştir veya yayınlanmamıştır?" diyerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan anlaşma metnini istedi.

Özgündüz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "12 Eylül 2013 tarihli ulusal bir gazetede, köşe yazarlarından biri "10 Yıllık Sır' başlığı ile bir yazı yayınlamıştır. Yazıya göre, 2 Nisan 2003 tarihinde dönemin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell arasında bir anlaşmaya varılmıştır" dedi.

Özgündüz soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından bizzat açıklanan anlaşma, neden TBMM'ye getirilmemiştir veya yayınlanmamıştır?

Bahsi geçen anlaşma neyle ilgilidir?

Anlaşmanın TBMM tarafından reddedilen tarihi 1 Mart Tezkeresi ile ilgisi var mıdır?

Başta Suriye olmak üzere, Ortadoğu'da yaşanan karışıklıkların arkasında bu anlaşma mı vardır?

Anlaşma ile Büyük Ortadoğu Projesi'nin ilişkisi nedir?

Anlaşmaya dair Dışişleri Bakanlığı arşivinde ne gibi kayıtlar bulunmaktadır?

Anlaşmaya dair Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık, istihbarat birimlerine veya diğer resmi kurumlara herhangi bir bilgi verilmiş midir?

Önergeme ek olarak anlaşma metninin hem İngilizce hem de Türkçe metinlerinin orijinal kopyalarının tarafıma gönderilmesini talep etmekteyim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül Ali Özgündüz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title