Haberler

Chp'li Özgündüz: Hakkında İstihbarat Çalışması Yürütülen Caferi Din Önderleri Var Mı?

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "Bakanlığınız talimatıyla hakkında istihbarat çalışması yürütülen Caferi din önderleri var mıdır?" diye sordu.Özgündüz, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle...

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "Bakanlığınız talimatıyla hakkında istihbarat çalışması yürütülen Caferi din önderleri var mıdır?" diye sordu.

Özgündüz, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz imzalı bir raporun Iğdır Valisi Ahmet Pek tarafından, "Iğdır'da yaşayan Azeri Türkü vatandaşlarımıza ait Caferi mezhebine hizmet eden, camilerin ve camilerde görev yapan İran'da eğitim gören Caferi Mollalarının müftülüklere bağlı hale getirilmesi hakkında ilimiz müftüsü tarafından hazırlanan rapor ilişikte sunulmuştur" şeklinde bir üst yazıyla bilgi için İçişleri Bakanlığı'na (Emniyet Genel Müdürlüğü'ne) gereği için Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderildiğinin sosyal medyada yer aldığını belirterek şöyle dedi:

"Soru önergemize konu böyle bir rapor bakanlığınıza gönderilmiş midir? Eğer gönderilmiş ise rapor neden hazırlanmıştır? Bakanlığınızın böyle bir talebi olmuş mudur?

Halkı din, mezhep ve etnik köken ayrımına tabi tutan, halkının bir kesiminin inançlarını ve inanç önderlerini aşağılayan, düşmanca gösteren böylelikle konusu suç teşkil eden bu raporun sunulduğu Iğdır Valisi ve raporu hazırlayanlar hakkında idari ve cezai soruşturma başlatılması için girişimde bulunmuş mudur?

Bakanlığınız talimatıyla hakkında istihbarat çalışması yürütülen Caferi din önderleri var mıdır? Varsa bunlar hakkında çalışma yürütülme nedenleri nelerdir?

Bir ilimizin Müftüsü tarafından hazırlanan, aynı ilimizin Valisi tarafından imzalanan; halkı din, mezhep ve etnik köken konusunda ayıran, düşman gösteren ve mezhepsel inançları küçük düşürücü ifadeler bulunan rapor hükümetinizin ve bakanlığınızın resmi görüşü müdür? Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Özgündüz Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title