Haberler

CHP'li Özgündüz: Genel Kurul'da Üst Yazı Okunmazsa, Biz Okuruz

CHP'nin hukukçu kurmaylarından İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Genel Kurul'da 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin üst yazısının okunması gerektiğini belirterek, "Okunmazsa, biz okuruz.

CHP'nin hukukçu kurmaylarından İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Genel Kurul'da 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin üst yazısının okunması gerektiğini belirterek, "Okunmazsa, biz okuruz. Elimizde olan, olayı özetleyen polisin 504 sayfalık fezleke var, 504 sayfayı Genel Kurul'da okuruz, milletvekillerine dağıtırız" dedi.

CHP, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması ve genel görüşme açılması gerekçesiyle 18 Mart Salı günü Genel Kurul'un olağanüstü toplanması için çağrı yaptı. CHP, olağanüstü toplantı çağrısına ilişkin başvuruyu da bugün ya da yarın sabah TBMM Başkanlığına yapacak.

ANKA'ya konuşan Özgündüz, olağanüstü toplantının yapıldığı gün fezlekelerin üst yazısının okunması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"Genel Kurulu o gündemle toplantıya çağırdık. Bilgi notu okunacak, üst yazı okunacak, bütün dosya değil, 11 klasör okunmaz. Neyle suçlandıkları bilgiye sunulacak. 55 milletvekilinin de soruşturma önergesi vermesi halinde soruşturma süreci başlayacak."

Milletvekillerinin fezlekelere erişebilmesi gerektiğini ve inceleyebilmesi gerektiğinin altını çizen Özgündüz, "Soruşturma komisyonu istenmesi için delillerin görülmesi gerekiyor. Onun için fezleke okunduktan sonra deliller milletvekillerine açılmalı. Fezlekeleri milletvekilleri inceleyebilmeli. Genel Kurul'da bilgi notu okunduktan sonra milletvekilleri dosyaları inceleyebilmeli ve soruşturma önergesine imza atıp atmayacağına karar verebilmeli" diye konuştu.

-"OKUNMAZSA POLİSİN 504 SAYFALIK FEZLEKESİ VAR, GENEL KURUL'DA OKURUZ"-

Genel Kurul'da fezlekelere ilişkin üst yazının okunması gerektiğinin altını çizen Özgündüz, "Okunmazsa, biz okuruz, elimizde olan, olayı özetleyen polisin 504 sayfalık fezlekesi var, 504 sayfayı Genel Kurul'da okuruz, milletvekillerine dağıtırız. Genel Kurul'da üst yazı okunmazsa, biz okuruz, üst yazı polis fezlekesini özetleyen yazı" açıklamasını yaptı.

Üst yazının 4 sayfa olduğunu ifade eden Özgündüz, "Bakanların eylemlerini anlatıyor. Bazı tapelerin çıkarılması tartışması yapılmıştı. Bunların niye çıkarılmadığına dair izahat yapılmış. Yargıtay kararlarına atıfta bulunulmuş. İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, kendisinin oğlu ile yaptığı konuşmaların çıkarılmasını, imha edilmesini istemiş. Savcılık reddetmiş. Bu da üst yazıda açıklanıyor. Niye reddettiği izah ediliyor. Bir kişi bir suçtan dolayı suç ortağı ise o saatten sonra tanıklık statüsü kalkıyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ali Özgündüz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title