Haberler

Chp'li Öz, Soma'daki Maden Yangınını Meclis'e Taşıdı

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Soma'daki maden yangınını Meclis'e taşıyarak, "2005-2013 yılları arasında bahse konu kömür madeni ocağında tespit edilen eksiklere rağmen, bu ocağın faaliyetlerine devam kararı verilmesinin gerekçeleri"...

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Soma'daki maden yangınını Meclis'e taşıyarak, "2005-2013 yılları arasında bahse konu kömür madeni ocağında tespit edilen eksiklere rağmen, bu ocağın faaliyetlerine devam kararı verilmesinin gerekçeleri nelerdir?" diye sordu.

Öz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Darkale mevkiindeki kömür madeni ocağının elektrik düzeneği ve hava tahliyesindeki sorunlar üzerine, bu işletme denetimden geçirilmiş midir, böyle bir denetim olduysa, hangi tarihte gerçekleştirilmiştir? Elektrik tesisatı denetimi sonucunda, işletme hakkında, gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle hangi işlem yürütülmüştür? İşletme hakkında, aynı ocakta 2011 yılındaki bir başka maden kazası nedeniyle verilen kapatma kararı hangi gerekçeyle kaldırılmıştır?" sorularını yöneltti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Sakine Öz Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title