Haberler

CHP'li Öz, Hamilelikle İlgili O Sözleri Meclis'e Taşıdı

ANKARA - CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, TRT-1 ekranlarından canlı olarak yayınlanan bir programa konuk olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer'in hamilelikle ilgili sözlerini Meclis'e taşıdı.

ANKARA - CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, TRT-1 ekranlarından canlı olarak yayınlanan bir programa konuk olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer'in hamilelikle ilgili sözlerini Meclis'e taşıdı.

Öz, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 24 Temmuz 2013 tarihinde, TRT-1 ekranlarından canlı olarak yayınlanan "Ramazan Sevinci' adlı programa "tasavvuf düşünürü' kimliğiyle konuk olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer'in konuşmasında hamilelik ile ilgili olarak "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez" dediğini belirterek şöyle dedi:

"Bahse konu programın yeni bölümünün açılış konuşmalarında, konuğun kullandığı ifadeler nedeniyle tüm kadınlardan özür dilenecek midir?

TRT yönetiminin, kamuoyunda yoğun bir tepkiyle karşılanan bu açıklamalar üzerine, programlarının genel basın-yayın etiği ve kamusal yayıncılık ilkeleri açısından gözden geçirilmesi yönünde bir çalışması olacak mıdır?

RTÜK'ün TRT yayınları üzerinde denetime başladığı tarihten soru önergemize kadar geçen süreçte, TRT'nin her bir televizyon ve radyo kanalı için kaç şikayet alınmıştır, bu şikayetlerin sonucunda verilen uyarı ve cezalar var mıdır?

RTÜK'e, bahse konu konuğun açıklamalarından sonra kaç adet şikayet başvurusu yapılmış; bu şikayetler üzerine herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

TRT, bahse konu konuk şahsın açıklamalarına kurumsal açıdan nasıl yaklaşmaktadır?

TRT, "Ramazan Sevinci' programına davet edeceği konuklarını hangi kıstaslara göre belirlemektedir?

Toplumumuzda temel haklar ve özgürlüklerin basın-yayın organlarında da saygıyla karşılanması ve korunması; yaşam tercihlerinin ve kadın haklarının herhangi bir baskıyla karşılaşmaması, müdahaleye uğramaması adına, TRT yönetiminin benzer içerikteki programlar için bir çalışması olacak mıdır?

TRT'nin farklı kanallarında, farklı programlara da düzenli biçimde yorumcu olarak katıldığı bilinen Ömer Tuğrul İnançer, TRT bünyesindeki programlara yeniden davet edilecek midir?"

(MG/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ömer Tuğrul İnançer Sakine Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title