Haberler

CHP'li Ören Somut Çözümler Anlatılmalı

Güncelleme:

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, ülkede barış için somut çözümler anlatılması gerektiğini belirti.

Chp Manisa Milletvekili Hasan Ören, ülkede barış için somut çözümler anlatılması gerektiğini belirterek, Ülkede barış isteniyorsa, bu ülkede barış adına dikilen barış çiçeğin güzellikler içerisinde açması isteniyorsa, o çiçeğin sulanması gerekli. Yani, ülkede somut çözümler anlatılmalı. Sadece yuvarlak laflar ile medyanın ve basının bir tahakkümüyle bu barış sürecinin uzun ve zor olduğunu düşünüyoruz dedi.

CHP'li Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Parti Meclis Üyesi Çetin Soysal'dan oluşan heyet, öğle saatlerinde Adıyaman'a geldi. İl başkanlığında gazeteciler ile bir araya gelen heyet adına açıklama yapan Manisa Milletvekili Hasan Ören, barış sürecine değindi. Barış için somut çözümler anlatılması gerektiğini belirten Milletvekili Ören, şunları söyledi

Cumhuriyet Halk Partisinin somut önerilerin olmasına rağmen Güneydoğuya ve Doğuya bunu anlatma imkanını veya kendimizi ifade etme imkanını pek bulamadığımızı düşünüyorum. Belki medya bizi vermeyebilir, gazetelerde yazmayabilir. Ama siyasette şikayet yoktur. Siyasetçi, gidip dolaşmalı doğru bildikleri var ise, çözüm yolunda barışa katkı koyabilecekse somut adımları, fikirleri var ise bunu anlatmakta yarar var. Biz de bu değerli arkadaşlarımızla birlikte donanımlı bir şekilde bir sosyolog arkadaşımız da yanımızda olmak kaydıyla tüm Güneydoğuyu gezeceğiz. Yaz boyunca gezeceğiz. Bu ülkede barış isteniyorsa bu ülkede barış adına dikilen barış çiçeğin güzellikler içerisinde açması isteniyorsa o çiçeğin sulanması gerekli. Yani ülkede somut çözümler anlatılmalı, sadece yuvarlak laflar ile medyanın ve basının bir tahakkümüyle bu barış sürecinin uzun ve zor olduğunu düşünüyoruz. Barış sürecinden çok mutluyuz. Bu barış ilelebet devam etmeli, devam edebilmesi içinde Cumhuriyet Halk Partisi parlamentoda yaptıklarımızın ve devam etmesiyle ilgili insan hakları ve özgürlüklerle ilgili Cumhuriyet Halk Partisinin görüşlerini açıklamak üzere buraya geldik.

CHP'li heyet açıklamanın ardından kentte çeşitli temaslarda bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Ören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title