Haberler

CHP'li Oran, Kılıçdaroğlu'na Yapılan Saldırıyı Meclis'e Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı Meclis gündemine taşıyarak, "Zam protestosuna katılan dahi TBMM'ye giremiyor saldırgan nasıl içeri girdi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı Meclis gündemine taşıyarak, "Zam protestosuna katılan dahi TBMM'ye giremiyor saldırgan nasıl içeri girdi?" diye sordu.

Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün CHP Grup toplantısını yapmak üzere geldiği TBMM'de yumruklu saldırıya uğradığını anımsatan Oran, "Protestocu vatandaş giremiyor o nasıl girdi?" sorusunu yöneltti.

-"İÇERİ NASIL GİREBİLMİŞTİR"-

Oran şöyle dedi:

"Zamları protesto gösterisine katılan bir vatandaş dahi TBMM'ye girmek istediğinde polislerin kullandığı POLNET üzerinden alarm vererek, bu kişinin içeri girişine güçlük çıkartılırken, suç ve sabıka dosyası kabarık Orhan Övet içeri nasıl girebilmiştir, burada bir ihmal var mıdır, ihmal varsa sorumlusu kimdir, hakkında hangi işlemleri yaptınız?

TBMM'de tam olarak kaç polis memuru, amiri, müdürü görev yapmaktadır?

Grubu bulunan siyasi parti liderleri için TBMM'de aynı güvenlik prosedürü uygulanmıyor mu?

Saldırganın TBMM Kampüsüne girişinde yanında kendisine beyaz montlu birisinin eşlik ettiği doğru mudur, Orhan Övet'in TBMM'ye giriş görüntüleri incelendi mi, görüntülerde şüpheli herhangi bir durum var mıdır, kendisine yardımcı olan başka kişiler var mıdır?

Saldırgan Orhan Övet, tam olarak saat kaçta TBMM'ye giriş yaptı? Kendisine içeri girişi için referans olan herhangi bir milletvekili, siyasi parti yöneticisi, çalışanı var mıdır, varsa isimleri nedir?

Saldırgan Orhan Övet'in 55 ayrı suç kaydı olduğu ve 26 ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu bilgisi doğru mudur?"

-"55 AYRI SUÇ VE 26 SABIKA KAYDI OLDUĞU BİLGİSİ DOĞRU MUDUR?"-

Oran, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de, "Saldırgan Orhan Övet'in 55 ayrı suç ve 26 sabıka kaydı olduğu bilgisi doğru mudur? Orhan Övet'in geçmişte yargılandığı davaların sonuçları ne olmuştur, halen süren ceza davası var mıdır, suç türü ve isnat nedir? Orhan Övet'in denetimli serbestlik kanunu hükümleri uyarınca koşullu olarak salıverildiği dava var mıdır, denetim koşulları nedir, Orhan Övet tüm denetim koşullarını yerine getirmiş midir, Orhan Övet en son hangi tarihte hangi kolluk birimine giderek bildirimde bulunmuştur?" sorularını yöneltti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Cemil Çiçek Orhan Övet Umut Oran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title