Haberler

CHP'li Milletvekili ve Adayları Doludan Zarar Gören Çiftçiyi Dinledi

Chp Manisa milletvekilleri ile vekil adayları, iki gün önce sağanak yağmurla birlikte etkili olan dolu yağışının zarar verdiği Sarıgöl İlçesi'ndeki üreticileri ziyaret etti.

Chp Manisa milletvekilleri ile vekil adayları, iki gün önce sağanak yağmurla birlikte etkili olan dolu yağışının zarar verdiği Sarıgöl İlçesi'ndeki üreticileri ziyaret etti. CHP'li adaylar geçmiş olsun dileklerini ilettiği üzüm üreticisinin sıkıntılarını dinleyip, iktidar olmaları durumunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Geçen çarşamba günü öğleden sonra başlayan ve aralıklarla süren sağanak yağmurla birlikte etkili olan dolu yağışı sonrası Sargöl'de zarar gören üzüm bağlarında CHP'li milletvekilleri ile vekil adayları inceleme yaptı. Ziyarette; CHP'li Manisa Milletvekili ve adayı Özgür Özel, CHP'li Manisa Milletvekili ve adayı Sakine Öz, adaylardan Abdullah Saka ve Sabri Temel yer aldı. CHP'li grup, ilk olarak partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Ahmet Akşehir ve yönetim üyeleri ve partililerce karşılanan grup, ardından doludan zarar gören Ahmetağa Mahallesi'ndeki üzüm üreticilerini ziyaret etti. Üreticileri dinleyen CHP'liler, ardından açıklama yaptı.

'BU ALANLAR AFET KAPSAMINA ALINMALIDIR'

Doludan zarar gören alanların acilen afet kapsamına alınması gerektiğini belirten CHP'li Özel, "Manisa'da bir milyon dekarlık üzüm alanı bulunmakta. Kışın don nedeniyle 325 bin dekarlık alan zarar gördü. Bir de geçtiğimiz gün dolu zararı olunca; bu yıl kalan 500 bin dekarlık alanda üzümcülük olacak. Bakınız zarar çok büyük. Bu alanlar afet kapsamına alınmalıdır. Biz CHP olarak 12 defa üzümcünün sorunları hakkında kanun teklifi verdik. Hepsi ret edildi. Ben buradan söz veriyorum. Meclis açıldığında ilk kanun teklifini yine ben üzümcü için vereceğim. Bankalara olan borçlar ertelenmekte ancak faiz ertelenmedi. Biz 8 Haziran'da iktidar olursak bunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Bağların dolu sonrası halinin yürek parçaladığını söyleyen Sakine Öz de "Bizler her zaman zarar gören çiftçilerimizin yanında olduk. CHP olarak, afet konunda çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Takipçisi olacağız" diye konuştu.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sadece Sarıgöl'de, kış aylarındaki don yüzünden 10 bin dekarlık alanın zarar gördüğünü; geçen gün meydana gelen doludan ise 15 bin dekarlık alanın olumsuz etkilendi" dedi.

Grup daha sonra Çanakçı, Tırazlar ve Sığırtmaçlı mahallelerini de ziyaret edip dertlerini dinlediği çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Sarıgöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title