Haberler

CHP'li Mesut Değer: CHP'de Liste Kararını Delege Verecek

Mesut Değer, 18 Aralık'ta Yapılacak Olağanüstü Kurultaya, Blok veya Çarşaf Liste ile Gidilmesi Kararının 1242 Kurultay Delegesi Tarafından Kararlaştırılacağını Söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, Parti Meclisi'nin belirlenmesi için 18 Aralık'ta yapılacak olağanüstü kurultaya, blok veya çarşaf liste ile gidilmesi kararının 1242 kurultay delegesi tarafından kararlaştırılacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, Kuzey Irak'ta yapılan parlamento ve başkanlık seçimlerine katıldıktan sonra beraberinde CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ile birlikte Şanılurfa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Yusuf Köse ve partililer ile görüşen Değer, Irak'ta Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) kuruluna katıldıklarını ifade etti. KDP'nin 11 yıl sonra ilk kez kongre yaptığına değinen Değer, "Yıllardır çeşitli nedenlerden dolayı yapılamayan seçimler gerçekleştirildi. Partimiz adına Adıyaman milletvekilimiz Şevket Köse ile birlikte katıldık. Burada liderle görüşmelerimiz oldu ve oradaki herkes kongreye CHP'nin katılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti" diye konuştu.

AK Parti'li Burhan Kuzu'ya yönelik öğrencilerin yumurtalı protestonu eleştiren Değer, "Yumurta artık gündemden kalkmalıdır. Herkes protesto yapıp, tepkisini koymalı ama bunu demokratik şekilde yapmalı" dedi.

Son günlerde kurultaya çarşaf liste ile mi yoksa blok liste ile mi gidileceğinin konuşulduğunu dile getiren Mesut Değer, bu konudaki kararın kurultay delegeleri tarafından verileceğini kaydetti. CHP'nin tüzüğünde uygulamanın açık olduğunu dile getiren Değer, şöyle konuştu:

"Kurultaya katılacak olan bin 242 kurultay delegemiz var ve kararı onlar verecek. Tüzükte açık hüküm bellidir. Delegelerin yüzde 10'u imzayla divana çarşaf liste isteğini içeren önerge verir ve oylama sonucu kabul edilirse çarşaf, edilmezse blok liste ile seçime gidilir. Bu konudaki hükümler parti tüzüğünde belli, buna bizim karar verme, delegenin iradesine ipotek koyma durumumuz yoktur."

Mesut Değer, açıklamalarının ardından partililerle basına kapalı toplantı gerçekleştirdikten sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title