Haberler

CHP'li Kaplan, Füze Kalkanı Protestosu Tutuklusu 12 Öğrenciyi Ziyaret Etti

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İzmit'te geçen yıl aralık ayında Füze Kalkapı Projesi'ni protesto ederlerken, direndikleri polis tarafından gözaltına alınıp sevk edildikleri adliyede tutuklanan, 12 üniversiteli genci cezaevinde ziyaret etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İzmit'te geçen yıl aralık ayında Füze Kalkapı Projesi'ni protesto ederlerken, direndikleri polis tarafından gözaltına alınıp sevk edildikleri adliyede tutuklanan, 12 üniversiteli genci cezaevinde ziyaret etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan düzenlediği basın toplantısında Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine geçen hafta içinde, Füze Kalkanı Projesini protesto gösterileri sırasında polise direndikleri için tutuklanan öğrencileri ziyaret ettiğini söyledi. Kaplan, Kandıra F tipi ve T2 Cezaevlerinde tutuklu bulunan 12 gençten birinin lise, birinin yüksek lisans, 10'unun ise Kocaeli Üniversite öğrencisi olduğunu belirtti.

'ACIMASIZCA DÖVÜLDÜLER'

Bu gençlerin sadece toplumsal duyarlılıklarını demokratik şekilde dile getirmek istediklerini, bu rağmen acımasızca dövüldüklerini öne süren Kaplan şunları söyledi:

"Füze kakanına karşı sadece kamuoyunu bilgilendirmek istemişlerdi. Ateşli silah, patlayıcı ve kesici her hangi bir suç aleti kullanmadılar. Evlerinde yapılan aramalarda yasak yayın ve hiçbir suç unsuruna rastlanmamış. Bu gençler yıllar önce lağvedilmiş örgütlere üye oldukları gerekçesiyle 'yasadığı örgüt üyeliği, örgüt propagandası, suçu ve suçluyu övme' iddiasıyla tutuklandı. Bu tutum ve uygulamalara ne yazık ki demokrasi diyemiyoruz. Bu tarz polis fezlekesi yönelimi 'hukuksal' sürecinin, iktidarın tutumundan bağımsız olmadığına inanıyoruz. Bu baskı ve tehditlerin bir an önce ortadan kakması, uzun tutukluluk sürelerinin kaldırılarak gençlerimizin mahkemeye çıkarılarak serbest bırakılmalarını ve üniversite eğitimlerine devam etmelerini talep etmekteyiz."

'BİRİ ÖLÜMCÜL KARACİĞER HASTASI'

Mehmet Hilal Kaplan, görüştüğü gençlerden Necati Enden'in ölümcül bir karaciğer hastası olduğunu, buna rağmen 15 gün süreyle tek kişilik hücreye konulduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Doğan Canpolat, Ufuk Ceri, Tugay Çalışkan, Emre Genç, Yaşar Sönmez, Metin Kaya, Necati Enden, Musa Baş, Cihan Yolcu, Özgür Katırcıoğlu, İlke Başak Baydar, Mihrican Atalay adlı bu gençlerin Halen duruşma tarihleri belli değil. Uzun bir tutukluluk dönemi olursa bu gençlerimizin tamamı okullarında dönem kaybına uğrayacaklar." - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Hilal Kaplan Adalet Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title