Haberler

CHP'li İnce: Polis Araçlarında İşkenceye Maruz Kaldığı Gerekçesiyle Dava Açan Kişi Sayısı Kaçtır?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "2003'ten beri polis araçlarında işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı gerekçesiyle dava açan kişi sayısı kaçtır?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "2003'ten beri polis araçlarında işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı gerekçesiyle dava açan kişi sayısı kaçtır?" diye sordu.

İnce, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

"Polisin gözaltına aldığı kişileri karakol ve polis merkezlerine götürdüğü araçlarda işkence ve kötü muameleyi engellemek için kamera bulunmakta mıdır?

Bu araçlarda kamera yoksa bulunmamasının gerekçesi nedir?

Bu araçlara kamera takılması düşünülmekte midir?

2003'ten beri polis araçlarında işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı gerekçesiyle dava açan kişi sayısı kaçtır?

2003'ten beri polisin orantısız şiddet ve biber gazı kullanımı nedeniyle dava açan kişi sayısı kaçtır? Bu davaların kaçı polis aleyhine sonuçlanmıştır?

2003'ten beri polisin uygulamaları nedeniyle AİHM'e başvuran kişi sayısı kaçtır? AİHM'e başvuranlardan hangilerine, hangi uygulamalar nedeniyle hangi miktarda tazminat ödenmiştir? AİHM kararıyla yurttaşlarımıza ödenen tazminat sorumlu kişilere rücu edilmiş midir?

Ali Güneş isimli yurttaşımızın etkisi hale getirildiği halde kendisine yönelik biber gazı kullanılmasına devam edilmesi nedeniyle 10 bin Euro tazminat, 1500 Euro yargılama gideri ödendiği bilinmektedir. Bu paranın ödenmesine sebebiyet veren polisler kimlerdir? Bu polisler tespit edilmiş midir? Bu polislerin şu andaki görevleri nedir? Bu para bu polislerden rücu edilerek alınmış mıdır?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Muharrem İnce Ali Güneş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title