Haberler

CHP'li İnce, Özür Dilemeyi Sürdürdü

Güncelleme:

Muharrem İnce, "Affet bizi Atam. İsmet Paşa bizi affet. 9 yıldır iktidar olamadık." diye konuştu.

CHP Balıkesir Olağanüstü İl Kongresi'nde İl Başkanlığı'na Muzaffer Mavuk seçildi. Kongreye katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Balıkesir'den ben de o özür modasına katılayım. Affet bizi Atam. İsmet Paşa bizi affet. Bu partiyi kuranlar bizi affetsin ki 9 yıldır bu beceriksizleri, bu bereketsizleri yenemedik, iktidar olamadık, özür diliyoruz onlardan" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın, emperyalist ülkelerin her söylediğini yapar hale geldiğini ileri süren İnce, "Tak diye söyleneni şak diye yapan, Tak-şak bir Başbakan'ımız var" dedi.

CHP'nin Balıkesir İl Olağanüstü Genel Kurulu bugün Küçüksan Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongrede Divan Başkanlığı'nı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu üstlendi. CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça, Nedret Akova ve Ahmet Haluk Gümüş'ün de katıldığı genel kurulda Muzaffer Mavuk ve İrfan Barış başkanlık mücadelesi verdi. Başkan adaylarından Sıtkı Gider, adaylık için yeterli imza sayısına ulaşamadığı için çekildi.

Yapılan seçimlerde 613 delegeden 510'u oy kullandı, Muzaffer Mavuk 258 oyla başkanlığa seçilirken, İrfan Barış 249 oyda kaldı. Üç oy geçersiz sayıldı. CHP'nin 21 kişilik yeni il yönetimi; Muzaffer Mavuk (Başkan), Kenan Bila, Hakverdi Buğutekin, Hüseyin Can, Ramazan Çengil, Mustafa Turgay Demiralp, Ethem Semih Erdem, Mete Erol, Tayfun Gerkuş, Mehmet Nazmi Kacar, Mürüvvet Keleş, Türkan Kocabaş, Halil İbrahim Öneş, Hüseyin Şener, Ramazan Şenol, Mustafa Toksal, Neriman Topal, Nuray Topan, Filiz Yavuz, Yusuf Yüksel, Mehmet Zeybek'ten oluştu.

AFFET ATAM BU BECERİKSİZLERİ YENEMEDİK

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yaptığı konuşmada AK Parti hükümetini eleştirirken, CHP'lilerin hem çalışkan hem cesur olması gerektiğini vurguladı. İnce, "Sabiha Gökçen Havaalanı'nın adını değiştirmek istiyorlar. Siz hedefin Sabiha Gökçen olduğunu mu düşünüyorsunuz? Onların hedefi Cumhuriyet ve Atatürk'le hesaplaşmaktır" dedi. Türkiye'de bir özür modasının başladığını savunan İnce, "Ben de Balıkesir'den o özür modasına katılayım. Affet bizi Atam. İsmet Paşa bizi affet. İkiniz de bizi affedin. Bu partiyi kuranlar bizi affetsin ki 9 yıldır bu beceriksizleri, bu bereketsizleri yenemedik, iktidar olamadık, özür diliyoruz onlardan" diye konuştu. İnce, Ankara'daki konuşmasının ardından Balıkesir'de de özür dilemeyi sürdürdü.

BUNLARI DA ARAŞTIRALIM

Hükümet'in tarihe merak sardığını ve birçok konuyu araştırmak istediğini söyleyen İnce, "Meclis'te komisyon kuralım Kurtuluş Savaşı'ndan kaçanları araştıralım. Utanmadan övdüğün, 'Alevilerin kanı helaldir size' diyen Ebu Suud Efendi'yi araştıran bir başka komisyon kuralım. Sevim Tanürek denilen sanatçı nasıl öldü onu araştıralım. Bir komisyon daha kuralım ve eşek etinden sucuk yapan, orada çalışan muhasebe müdürünü araştıralım. Utanmadan ülkenin kurtarıcısına hakaret edip, ona küfredenlerin başka ülkede olup olmadığını araştıran bir komisyon daha kuralım. 1937'de yaşanan kötü olaylarda 'Devlet değil CHP yaptı' deyip, Oslo'da teröristlerle pazarlık yaptığında ise 'devlet görüştü' diyen bir başka Başbakan var mı onu da araştıran bir komisyon kuralım. Hatta Sivas'ta insanları canlı canlı kimler yaktı ve onları kim milletvekili yaptı, bu kişileri savunan avukatlar kimdi, onları da araştıran bir komisyon kuralım." dedi.

Türkiye'nin artık bölgede sözü geçen güvenilen, istikrarlı bir ülke olmaktan çıktığını, bunun Suriye ile olan ilişkilerde bir kez daha gözlendiğini söyleyen İnce, "Emperyalist güçler tak diye söylüyor, bizim Başbakanımız da şak diye yapıyor. Tak-şak bir Başbakanımız var" ifadelerini kullandı.

PARTİLİLERDEN SÖZ ALDI

CHP Grup Başkanvekili İnce kongrede tüm partililerden kim kazanırsa kazansın o isme destek vermelerini istedi. Başkan adayları ile birlikte kongreye katılan eski ve yeni tüm milletvekilleri ve il başkanlarını yanına çağıran İnce, "Şimdi üç aday var. CHP'de, seçimde kaybedenler yan çizer. Bunu böyle yapmayacağımıza söz verir miyiz? Kim kazanırsa kazansın hep birlikte onun arkasında duracağız. Söz mü? 'Ya benim bir oyumdan bir şey olmaz. Ben kenarda dursam CHP örgütü çalışamayacak mı?' diye düşünmeyin. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit bir memleketi kurtarır. Atatürk, 'bir tek şeye ihtiyacımız var o da çalışkan olmak' demişti. Evet çalışkan olacağız. Ama cesur olmaya da ihtiyacımız var. Korkmayacağız, onlara dar edeceğiz bu meydanları. Onlar işadamını, medyayı, üniversiteleri, sivil toplumu, orduyu susturabilir, memuru, işçiyi, sendikaları susturabilir ama CHP devrimin ve direnişin partisidir, susmayacak ve dediğini yapacaktır" diye konuştu.

İnce konuşmasını, "Tepeden tırnağa cesaret, her şey Türkiye'yi sevmekten ibaret" sözleriyle bitirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title