Haberler

Chp'li Gök: Başkentgaz İhalesi de Vatan İhanettir

CHP'li Levent Gök, Başkentgaz'ın şu anki değerinin 8 milyar dolar seviyesinde olmasına karşın, 17 Ocak'ta yapılan ihalede en fazla 1 milyar 162 milyon dolar teklif verildiğini belirterek, "Başkentgaz ihalesinin iptal edilmemesi, Başbakanın otoyol"...

CHP'li Levent Gök, Başkentgaz'ın şu anki değerinin 8 milyar dolar seviyesinde olmasına karşın, 17 Ocak'ta yapılan ihalede en fazla 1 milyar 162 milyon dolar teklif verildiğini belirterek, "Başkentgaz ihalesinin iptal edilmemesi, Başbakanın otoyol ve köprü ihaleleri için sarf ettiği "vatana ihanetle' eş anlamındadır. Bu haliyle özelleştirilmeye çalışılan Başkentgaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hırslarına ve beceriksizliğine feda edilemez. Ankaralıların kaderi piyasanın insafsız koşullarına terk edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başkentgaz ihalesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otoyol ve köprü ihaleleriyle ilgili "Bu ihaleyi kabul etmemiz vatana ihanet olurdu" sözlerini hatırlatarak, "Başkentgaz ihalesi her yönü ile sakat ve Başbakanın kendi tanımlamasıyla vatana ihanettir" değerlendirmesinde bulundu.

Başkentgaz'ın 2006 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in BOTAŞ'a olan doğalgaz borcunu ödemesi ve Ankara Metrolarına kaynak aktarılması için kurulan bir şirket olduğunu ifade eden Gök, "Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO bünyesindeki doğalgaz bu şirkete devredilmiş ve özelleştirme süreci başlamıştır. Melih Gökçek 2006 yılında yüzde 80'i özelleştirme kapsamına alınan ve 900 bin abonesi bulunan Başkentgaz için 3 milyar dolar gelir beklediğini ifade etmiştir" dedi. Açıklamasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce ihaleye çıkartılan Başkentgaz için üç defa ihale yapıldığını, en fazla 1 milyar 610 milyon dolar teklif verildiğini, teklif veren firmalar ihale bedelini yatırmadıkları için ihalelerin iptal edildiğini, Başkentgaz'ın özelleştirilmesinin bu sefer Özelleştirme İdaresi'ne devredildiğini kaydeden Gök, şunları kaydetti:

"2012 Haziran ayında yapılan bir değişiklikle Başkentgaz'ın yüzde 100'ü özelleştirme kapsamına alınmıştır. Özelleştirme İdaresince 17 Ocak 2013 tarihinde yapılan ihalede Başkentgaz'ın yüzde 100'üne ve 1 milyon 411 bin abone sayısına karşılık en fazla 1 milyar 162 milyon dolar teklif verilmiştir. Başkentgaz'ın şu andaki piyasa değeri 8 milyar dolardır. Başkent gaz ihalesiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmamıştır."

İhalenin iptal edilmemesinin, Başbakan Erdoğan'ın otoyol ve köprü ihaleleri için sarf ettiği "vatana ihanetle" eş anlamında olduğunu ileri süren Gök, Metro yapımlarını Ulaştırma Bakanlığı üstlendiğinden Başkentgaz'ın özelleştirilmesinin büyük ölçüde hukuki dayanağının kalmadığını belirtti. Gök, açıklamasında, "Bu haliyle özelleştirilmeye çalışılan Başkentgaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hırslarına ve beceriksizliğine feda edilemez. Doğalgaz, Ankara'da yakıt konusunda tek seçenektir. Ankaralıların kaderi piyasanın insafsız koşullarına terk edilemez" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Melih Gökçek Levent Gök Başkentgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title