Haberler

CHP'li Demir: Türkiye'nin Turizmde Çok Ciddi İmaj Sorunu Var

Chp Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun '2016 Turizm Acil Eylem Planı'nı değerlendirdi.

Chp Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun '2016 Turizm Acil Eylem Planı'nı değerlendirdi. Türkiye'nin çok ciddi bir imaj sorunu olduğunu söyleyen Demir, ülkenin imajını değiştirmek için 'Acil Güvenlik Eylem Planı' ortaya koymak gerektiğini söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, partisinin Bodrum İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Şubat'ta açıkladığı '2016 Turizm Acil Eylem Planı'nı değerlendirdi. Turizmin ülkenin çok önemli bir sektörü olduğunu söyleyen Demir, " Türkiye'de çok ciddi bir imaj sorunu var. Dışarıdaki görüntüsü hiç iyi değil. Türkiye kaosun yaşandığı, terörün olduğu, bombaların patladığı bir yer olarak gözüküyor. Komşularıyla çatışma içinde olan bir iktidar var. Bu iktidarın getirdiği tablo maalesef sadece bir Rus uçağının düşürülmesiyle gelinen bir nokta değildir. Türkiye'nin Ortadoğu'da içine düşürüldüğü bu bataktan nasıl kurtulabiliriz bunu incelemek lazım. Gelinen nokta iç açıcı değil. Her ne kadar acil eylem planı yapılmış olsa da, baktığımızda içi boş demeyelim ama, ciddi bir şekilde yaraya merhem olmasa da, yarayı biraz yumuşatacak şekilde görüyoruz" dedi.

"İMAJINI DEĞİŞTİRMEK LAZIM"

Turizmin sadece cari açığı kapatan bir sektör olmadığını, 1,5 milyon insana da istihdam sağlayan sektör olduğunu belirten Demir, "Yüzde 30-40'lara varan bir gerileme söz konusu olursa, bu Türkiye'nin imajı altında, beklenti 200-300 bin kişinin işsiz kalacağını gösteriyor. Altı ay çalışılan bir sektörde, bunun yanında esnafı, tedarikçileri var, birçok sektörü de etkiliyor. Türkiye'nin imajını değiştirmek lazım. Acil Güvenlik Eylem Planı'nı ortaya koymak lazım. Olur mu olmaz mı bilemiyorum ama acil olarak çalışma yapmak gerekiyor" dedi.

20-25 MİLYONU AŞARSA BAŞARI

Eylem planını değerlendiren Demir, "Dokuz maddeye baktığımızda, kısmen çözüm üretmektedir. A grubu seyahat acentelerine, 6 bin dolar destek verilecek Mayıs ayının sonuna kadar. Mayıs ayından sonra ne olacak? Gelecek sene için kredi kolaylığı sağlanacağını belirten bir madde var. Ama işletmeler bu sene de işçi çalıştıracak. Bu nedenle kredi kolaylığına bu sene ihtiyaçları var. Yeşil çevre yıldızlı turistik tesislere atık katık gibi konularda fiyat kolaylığı uygulanacağı belirtiliyor. Kaç tane tesis var ki Bodrum'da bu özellikte. Diğer tesisler yine bu ödemeyi yapacak. Bir diğer konu ecrimisildir. Bölgemizde yüksek bir fiyat. Devlete verilen kira ve oldukça yüksek. Bunula ilgili bir uygulama var ama küçük tesislere, işletmelere katkı yok. Dolayısıyla muhalefetin önerileri dikkate alınmadan ve tam hazırlanmadan tablo ortaya konmuş durumda. İmaj sorununun çözülmesi için, ciddi bir reklam, tanıtım, propaganda yatırımı yapmak lazımdı. Bütçe 4-5 kat arttırılmalıydı. Yabancı basında, Türkiye'nin huzurlu bir ortamı da olduğunu da göstermek gerekirdi. Bu sene turizmin sorunlarının çözüleceğini sanmıyorum. Turist sayısının 30-35 milyonun üzerine çıkardıklarını belirtseler de bu yıl 20-25 milyonu geçersek çok büyük bir başarı sağlamış oluruz. Küçük esnafında, işletmenin de kazanması için iç turizmi desteklenmesi için teşvik için payı ayrılmalı" dedi.

Açıklamanın ardından Demir, partililerle birlikte bir araya gelerek sohbet etti.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Demir Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title