Haberler

CHP'li Değer Soruyor: "Kürt Sorunu mu? "

Güncelleme:

Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer Kürt Sorununa İlişkin Tespitlerini "Kürt Sorunu mu? " Başlığı ile Kitap Haline Getirdi.

CHP Parti Meclisi üyesi Mesut Değer'in "Kürt Sorunu mu?" adlı kitabı çıktı.

CHP Kürt Raporu üzerindeki çalışmalarını yeniden gözden geçirirken, Parti Meclisi üyesi Mesut Değer de Kürt sorununa ilişkin tespitlerini "Kürt Sorunu mu?" başlığı ile kitap haline getirdi. "Kürt sorunun çözümünde öncelikle bu enkazın onarımı için herkes taşın altına elini koymalıdır" diyen Değer'in kitabı, veriler ve bölge ekonomik raporlarıyla 350 sayfadan oluşuyor. Değer bu kitapla asıl amacının, Güneydoğu ve Kürt sorununun kalıcı bir çözüme kavuşturulmasında, tarihsel, sosyal, ekonomik ve politik süreçlerin derinlikli incelemesi yapılarak günümüzde ne yapılabileceğini doğru olarak ortaya koymak olduğunu ifade ediyor.

Kitabın önsözünde, CHP'ye bu sorun karşısında tarihsel bir görev düştüğünü, bölgeye ve Türkiye'ye katkı sunması gerektiğini belirten Değer, SHP'nin 1998 ve 99 raporlarının güncelliğini yitirdiğine dikkat çekiyor ve şöyle devam ediyor:

"...Bu raporlarda Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nin, idamın kaldırılması, işkenceye son verilmesi, köy boşaltılması... gibi konuları günümüzde geçerliliğini yitirdiğinden ve halen Kürt sorununun çözülmemesi nedeniyle sorunu yeniden ele almak ve bir rapor hazırlamak için 29 Mart 2010 yerel seçimleri sonrası CHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak Mayıs-Ekim 2009 tarihleri arasında bölgenin tüm ekonomik ve sosyal verilerini de çıkartarak hazırlamış olduğum bireysel raporumu okuyucularımla paylaşmak üzere bilginize sunarım."

Değer kitabında, terörü bitirmenin, tek başına silahları bırak demekle, tek başına ekonomik yatırımlarla, ya da tek başına eğitimle mümkün olmadığını, bu adımların hepsinin bir arada atılması gerektiği düşüncesini savunuyor.(ANKA)

(GO/HF/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title