Haberler

CHP'li Çam'dan 'Beyaz Toros' Tepkisi

Chp İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitingindeki konuşmasında söylediği "AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerini sert dille eleştirdi.

Chp İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitingindeki konuşmasında söylediği "AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerini sert dille eleştirdi. Çam, "Bunun adı korku siyasetidir, bu bir tükenmişliktir" dedi.

Yazılı açıklama yapan Musa Çam bu söylemin iktidarın açık bir tehtidi olduğunu belirtti. Çam, "Senin ima ettiğin faili meçhul cinayetlerin simge aracı Beyaz Toroslar, Reyhanlı'da da, Gezi'de de, Suruç'ta da, Ankara'da da kılık değiştirerek zaten vardı. Bu sözler apaçık JİTEM, kontrgerilla ve özel harp dairesine görev emri vermektir. Bu büyük bir suçtur. Bu ülkenin başbakanıyım diye kürsüye çıkıp bu tehditlerle mi oy topluyorsun artık, bu kadar mı düştün? Bunun adı ne siyaset, ne demokrasi ne de insanlıktır. Bu düpedüz şantajdır. 'Yeni Türkiye' diyenlerin kafası çağ dışı" dedi.

Son üç ayda ülkede 700 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan, zaten ülketin bu tabloyla 90'lı yılların karanlık günlerine döndüğünü belirten Çam şöyle devam etti:

"Demek ki bu beyaz Toroslar sizin bünyenizde besleniyor ve siz düğmeye basınca onlar da tetiğe basacaklar. Dün beyaz Torosla kaçırıp öldürüyordunuz, bugün öldürmekle yetinmeyip cesetleri yerde sürüklüyorsunuz. Daha Ankara'da hayatını kaybeden 102 canın acısı yüreğimizi dağlarken sen kalkmış beyaz Torosla tehdit edip oy istiyorsun. Bunun adı korku siyasetidir, bu bir tükenmişliktir. Bu halk bu tarihi de unutmayacak. 1 Kasım'a sayılı günler kala daha nelerinizi itiraf edeceksiniz merak ediyorum. Halk da merak ediyor. Eskiden istihdam, kalkınma, gelişmişlik gibi sizinle bağdaşmayan kelimeleri vaat ederdiniz şimdi korkutma siyasetine soyunup beyaz Toroslarla tehdit vaat ediyorsunuz. Biz yurttaş olarak bunları söyleyen bir başbakan ve ekibi tarafından yönetilmekten utanç duyuyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış sizin de tüm ampulleriniz teker teker sönüyor. Artık içinizde tutamıyorsunuz. 1 Kasım'da da halk sizi o makamlarda tutmayacak." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Musa Çam Toroslar İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title