Haberler

CHP'li Böke: Ekonomiyi de Bilirim, Mutfağı Da

Chp'nin iktisat doçenti olan ekonomi kurmayı Selin Sayek Böke, 1. sıradan milletvekili adayı olduğu İzmir'de göçmen mahallesinde mutfağa girdi.

Chp'nin iktisat doçenti olan ekonomi kurmayı Selin Sayek Böke, 1. sıradan milletvekili adayı olduğu İzmir'de göçmen mahallesinde mutfağa girdi. Önlüğü takan Böke, kızgın yağda pişi kızartırken "Mutfaktaki yangını söndüreceğiz" dedi.

Üniversitede iktisat dersi verirken, CHP'den aktif siyasete giden Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, 1. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı olduğu İzmir Buca'nın Yaylacık Mahallesi'nde göçmen mahallesinde mutfağa girip mayalı hamurdan pişi kızarttı. Böke, "Hayattan çok zevk alan biriyim. Hayatın önemli bir parçası da damak tadından geçiyor. Yemeği de severim, yemek yapmasını da. En çok sofranın etrafında uzun aile sohbetlerini severim" dedi. Önce kadınların dertlerini dinleyen Böke, sonra önlüğü takıp, omuzlarına da oyalı tülbent attı ve mayalı hamuru avucunun içinde yuvarlayıp parmaklarıyla şekillendirerek kızgın yağda kızarttı, tulum peyniri ile ikram etti. Türkiye'nin tüm mutfaklarını iyi bilen ağırlıklı olarak zeytinyağlı yemekler yapan Böke, dedesinin göçmen olduğunu belirterek, "Göçmen bir aileden geliyorum. Dedem, İzmir'de doğmuş, burada okumuş. İstanbul, Niğde ve Diyarbakır'da çalışmış, Ankara'ya yerleşmiş. Çok kültürlülük dedemden bize miras kalan çok değerli bir şey" dedi.

MUTFAĞIN ATEŞİ SÖNMELİ

Kadınların çocuklarının geleceği ile ilgili endişelerinin kalbine derinden dokunduğunu ifade eden iki çocuk annesi Böke, "Hepimizin sorunları aynı hepimiz aynı kaygıyı duyuyoruz. İş gerekiyor. Mutfağın ateşini söndürmek gerekiyor. CHP'nin ekonomi politikası bu sorulara çare üreten bir program. 'Çare biziz' diyoruz. Çok umutlum. Çözümün ne olduğu belli. Bu çözümleri bilen ve halkı dinleyerek bir program hazırlayan CHP olduğu için de heyecan ve umut besliyorum" dedi.

MÜCADELEYİ ANNESİNDEN ÖĞRENDİ

2006 yılında ölen Göz Hastalıkları Uzmanı, uluslararası tanınan bir fikir insanı olan Füsun Sayek'in kızı olan Böke, çok çalışmayı, mücadele etmeyi, yoğun tempoya rağmen aileye zaman ayırmayı annesinden öğrendiğini belirterek, "İki oğlum cumartesi günü İzmir mitingine katıldı. Geldikleri ilk mitingti. Kalabalık onları da büyüledi, İzmir'i çok sevdiler" dedi.

Yemek yapmak ve yemenin yanısıra masa başında bol kahkahalı uzun sohbetleri sevdiği söyleyen Böke, göçmen kadınların tandırda yaptığı oğlak etini birlikte çalıştığı milletvekili adayları Murat Bakan ve Turgay Bozoğlu'na ikram etti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Selin Sayek Böke İzmir Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title