Haberler

CHP Köprübaşı'nda Hanifi Yelken Dedi

Güncelleme:

CHP Köprübaşı adayını da açıkladı. Uzun yıllardır siyasetin içinde olan ve İl Genel Meclisi üyesi Hanifi Yelken CHP'nin Köprübaşı adayı oldu.

CHP Köprübaşı adayını da açıkladı. Uzun yıllardır siyasetin içinde olan ve İl Genel Meclisi üyesi Hanifi Yelken CHP'nin Köprübaşı adayı oldu. Hanifi Yelken'in Belediye Başkanlığı açıklama töreni vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. Iki kuşaktır Manisa'da esnaflık yapan Hanifi Yelken, Köprübaşı'nın tek hırdavat ve inşaat malzemeleri dükkanının da sahibi. Köylüler tarafından çok sevilen, Köprübaşılıların çok iyi bildiği Hanifi Yelken, senetsiz sepetsiz mal veren, kimseyi kapıdan çevirmeyen, herkesin takdirini kazanmış bir ailenin çocuğu. Dürüst namuslu bir esnaf olarak bilinin Yelken, tüm partililerin uzlaşması ile CHP'nin tek adayı olarak adaylığa ikna edildi.

Yaklaşık 3000 kişinin izlediği aday tanıtım toplantısına CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP'li vekiller Sakine Öz, Hasan Ören, İl Yöneticileri, İlçe Başkanları, Belediye Başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı. Aday tanıtım toplantısında CHP'li vekiller Sakine Öz ve Hasan Ören ve İlçe Başkanı da birer konuşma yaptı.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören konuşmasında; 'Öyle adaylar göstermeliydik ki, hem sevilmeli hem dürüst olmalı, hem de namuslu olmalıydı. Köylü de tanımalıydı, Köprübaşı da tanımalıydı. İşte biz Köprübaşı'nda böyle bir aday gösterdik. İşte böyle dürüst, namuslu Köprübaşı'nda herkesin tanıdığı Hanifi Yelken'i adayımız olarak gösterdik. Büyükşehir'de ise bu takıma bir kaptan bulmalıydık. Genç olmalı, dinamik olmalı, Meclis'te bilinmeli, Manisa'da tanınmalı, 17 ilçede sevilmeli, Meclis Kürsüsünün kahramanı olmalıydı. İşte bu yüzden Manisa'da adayımız Özgür Özel oldu. Manisa'lıların bu birbirinden güçlü adaylarımızla yüzü gülecek. Az kaldı.' dedi.

Sakin Öz ise konuşmasında hem Hanifi Yelken'in hem de Özgür Özel'in dürüst ve çalışkan adaylar olduğunu ve bu adaylara Manisalılardan destek istediğini belirtti. Adayları Köprübaşılılara ve Borlululara emanet ettiğini kaydeden Öz, adaylara herkesin sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel yaptığı konuşmasında;

'Biz Ankara'ya yanımıza gelenlere 3 soru sorarız. 'Açmısın, tok musun?' Karnı toksa, 'ne içersin?' Bir de 'derdin nedir?' diye sorarız. Ancak hangi partidensin, kimlerdensin diye sormayız. Bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi parti siyaseti değil herkesi kucaklayan bu siyasetimizi devam ettireceğiz. Herkese hizmet edeceğiz. Hanifi Yelken'de işte böyle bir isim. Hem Köprübaşı'nı hem de Büyükşehir'i alacağız. Biz CHP'yiz. CHP bizim evimiz ama tapusu bizim değil. Buranın tapusu ne benim, ne Hasan Ören'in ne Sakine Öz'ün. Ne Deniz Baykal'ın ne de Ecevit'in. Ne de Kemal Kılıçdaroğlu'nun. CHP'nin tapusu hepimizin çünkü asıl tapu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ündü. Bu evin sahibi hepimiziz. Bu evde CHP'liler de, DP'liler de, DoğruYol'cular da vardı. Hepsi bu evde idi. Bu evin eski sahipleri yeniden gelirlerse yerleri baş köşedir, yerleri başımızın üzeridir.' dedi. Özel'in bu fadeleri büyük alkış aldı ve izleyenlerin önemli bir kısmı kendisini ayağa kalkarak alkışladı.

Özel konuşmasına şöyle devam etti;

'Bugün olanlardan rahatsız olan herkesi birleşmeye davet ediyoruz. Son seçimdeki oy oranlarımız belli. AKP'nin tek rakibi ve AKP'den rahatsız olanların gideceği yer CHP'dir. Bu seçimlerde MHP'ye oy vermek Büyükşehir'i AKP'ye hediye etmek olacaktır. Bizler işte bu yüzden, AKP'nin yaptıklarına 5 yıl boyunca ses çıkarmayan Cengiz Ergün'ün hak etmediği bu emanti kendisinden geri alacağız.' dedi.


Hanifi Yelken'de yaptığı konuşmasında; herkesin üzerinde birleşmesinden memnuniyet duyduğunu ve bu güvene layık olacağını kaydetti. 'Çalmayacağım, çırpmayacağım, en önemlisi de çaldırmayacağım' diyen Yelken, 'bugüne kadar başka şekilde hizmet ettiğim Köprübaşı'na şimdi Belediye Başkanı olarak hizmet edeceğim' dedi.

Konuşmaların ardından milletvekilleri ve adaylar el ele halkı selamladı ve birlikte beyaz güvercin uçurdular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özgür Özel Sakine Öz Köprübaşı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title