Haberler

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven Açıklaması

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 34.İl Kongresi'nde konuşan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sezaryen' ve 'kürtaj' ile ilgili konuşmasını eleştirdi.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 34. İl Kongresi'nde konuşan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sezaryen' ve 'kürtaj' ile ilgili konuşmasını eleştirdi. Bugün gazetelerde kocaman bir manşetin olduğunu söyleyen Milletvekili Hülya Güven, "Sayın başbakanımız, kadın sağlığı üzerine karar veriyor, bir hekim gibi. Başbakanımız hekim değil, kadın sağlığı ile ilgili bir karar verme yetkisinde değil. Bunların hekime bırakılması gerekir ama neyi gördük. Bütün gazeteler manşet atmış, gündem değişmiş" dedi.

Aslında gündemin bu olmaması gerektiğini savunan Güven, şöyle konuştu: "Memurlarımız sokakta, emeklilerimiz sokakta, kaç aydır şu yıllarda ilk defa hala zam alamadılar. Emeklilerimiz son seçim öncesi düzeltiyoruz diye söz verildi, düzeltilemedi. 2013'te komik rakamlar verilecek, 10-20 lira gibi. Sürekli başka konulara çekerek gündem değiştiriliyor"

Sağlıkta seçimden önce aile hekimlerinin ücretsiz olduğunu, ancak şimdi 4 lira 8 lira gibi katkı payı ödendiğini ifade eden Güven, şunları söyledi: "Hastaneler birleştiriliyor, söylenildiğine göre de birleşen hastanelere Arap ülkeleri veya Arap firmaları talip olmuş. Araplara satılacak ya da başka bir ülkenin başka bir firmasına satılacak. Ondan sonra da biz bugünleri de arayacağız. Tamamen özelleşecek."

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de parti içinde yaşanan kavgalara değindi. Çetin, CHP'nin zaman zaman koalisyon dönemlerinde pek çok önemli kararlara imza attığını söyledi. CHP'nin tek başına iktidar olamadığını belirten Çelik, şu ifadelere yer verdi: "Bu iktidar olamamanın sorumluluğu hepimizin üzerinde. Sadece partimizi yönetenlerin değil, hepimizin üstlendiği sorumluluklar oranında payı var iktidar olamamamızda. Biz özgürlükte demokraside, birbirimizi eleştirmekte küfrü hakareti ayırt edemiyoruz. Biz yarışmayı kimi zaman bir kültür olmaktan çıkarıp bir hizmet yarışı anlayışından çıkarıp, birbirimizi hırpalıyoruz. Bize diğerleri diyor ki bunları kavgalı parti bunlara oy verilmez. Onun için bizim birinci sorunumuz CHP'liler olarak kendi içimizde birliğimiz ve dirliğimiz sağlamaktır. Onun için hepinize görev düşüyor. Türkiye'de CHP'nin iktidarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Çünkü Türkiye'de demokrasi sorunu var, Türkiye'de insan hakları sorunu var. Türkiye'de işsizlik sorunu var, refah sorunu var, üretim sorunu var. Bütün bu sorunların üzerinden ancak sosyal demokrat bir parti gelebilir. O da CHP'dir."

Hiçbir dönemde, AK Parti dönemi kadar Türkiye'nin çivilerinin yerinden oynamadığını söyleyen İzzet Çetin, "Bugün üniversitelerimiz bastırıldı, susturuldu. Bütün sendikalar, sivil toplum örgütleri susturuldu. Medyanın yüzde 90'ı AK Parti'nin eline geçti. Yerel basın ve organları bile neredeyse kontrol altına alındı. Askerimiz, Kurtuluş Savaşı'nı birlikte verdiğimiz silahlı kuvvetlerimiz bugün alabildiğine rencide edildi, morali bozuldu. Neredeyse, terör örgütü PKK şımardı ve bizim askerimize dil uzatacak noktalara kadar geldi. Bütün bunların ardında AK Parti ve Tayyip Erdoğan'ın cumhuriyet düşmanlığı, demokrasi düşmanlığı yatıyor" diye konuştu.

Afyon Lisesi konferans salonunda yapılan CHP Afyonkarahisar 34. Olağan Genel Kurulu'na Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP eski Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Kamu-Sen, Türk-İş ve KESK'in il temsilcileri, sendika şube başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

CHP'nin 34. Olağan Genel Kurul'unda mevcut il başkanı Nevzat Ercan ile birlikte Yalçın Görgöz ve Veli Cengiz de başkanlık için yarıştı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İzzet Çetin Hülya Güven İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title