Haberler

CHP'li Erhan Adem: Et fiyatları 1000 lirayı geçebilir

Güncelleme:

Yüksek enflasyon ve besi hayvanı yetiştirmedeki sıkıntılar nedeniyle kilosu 450-500 TL arasında olan kıyma, Ramazan ayında en çok tüketilen gıdalar arasında yer alıyor. Vatandaş, fiyatların daha da artmasından korkarken CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, et fiyatlarında 4-5 ay sonra 1000 lira ve üzerinin görülebileceğini söyledi.

Kırmızı ve beyaz et tüketiminin arttığı Ramazan ayı yaklaşırken şu an fiyatı 450-500 TL arasında olan dana kıymada vatandaşlar, ileriki günlerde yeni bir fiyat artışıyla karşılaşmaktan endişe ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tedbir alınmadığı takdirde 4-5 ay sonra fiyatların 1000 TL ve üzerine çıkma tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

"RAMAZAN'DA TENCEREDE ET KAYNAMAYACAK"

"Ülkemizin hayvan ithalatına değil, üretim maliyetlerini düşürmeye ya da vatandaşın alım gücünü artırmaya ihtiyacı var." vurgusu yapan Adem, son birkaç aydır et fiyatlarına düzenli ve sistematik zam yapıldığını hatırlattığı açıklamasında "Ramazan ayında yine vatandaşın tenceresinde et kaynamayacak" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülkeden, hayvan ithal eden ülkeye dönüştü. Her yerimiz mera ama hala canlı hayvan ithalatı yapıyoruz. Üreticimiz üretemez hale geldi. Vatandaşımız eti, sütü, alamaz hale getirildi. Tarım Bakanlığı bu sorunu sürekli ithal et ile çözmeye çalışıyor. İthal et dövizle alınıyor. Döviz de yüksek olduğu için uygun eti yurt dışından bile alamıyoruz. Fiyatların durması ve düşmesi için üretim maliyetlerinin düşmesi gerekiyor. Girdi maliyetleri düşmedikçe et fiyatlarında artış devam edecek."

"ET FİYATLARI 1000 LİRAYI GEÇEBİLİR"

Besicilerin zor durumda olduğunu, üretim maliyetlerinin arttığını kaydeden Erhan Adem, "2010'da karkas etin kilogram fiyatı 25 lirayken Şubat 2024 itibarıyla 460 liraya kadar çıktı. Eğer girdi fiyatlarına müdahale etmezlerse önümüzdeki 4-5 ay sonrasında vatandaş 1000 lira ve üstünde et almak zorunda kalacaktır." değerlendirmesini yaptı.

CHP'li Erhan Adem: Et fiyatları 1000 lirayı geçebilir

Kaynak: AA / Güncel

Erhan Adem Kıyma Tarım Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

haksız mıyım:

trajikomik cehp li... ramazana 20 gün kaldı bugün, cehp li hırbo 4/5 ay sonra etin kilosu bin lira olabilir diyor. 4/5 ay sonra kurban bayramı geliyor haberi yok. heykel nasıl gidiyo heykel hacı abiii? sen ondan haber ver. napcan sen ramazanı, kurbanı?

23
109
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Abi malı nerden alıyosun kafası çok ğüzele benziyor.

yanıt54
yanıt12
Metin Deniz:

Ramazanla heykelle ne ilgisi var Samsun nerede Selanik nerede

yanıt29
yanıt8
haksız mıyım:

vatansevere... kardeş kendi adına konuş. ben müslümanla, adam gibi ekmek yemeyi, gavurla kebaba değişmem. benim değerlerim o kadar ucuz değil

yanıt17
yanıt46
Mehmet Vatandaş:

bu yorumunu not alıyorum. bak sonra 800 oldu 1000 olmadı diye R yapmak yok. Gerçi sen kuzu kestiğini belirtmiştin seni etkilemez:)))

yanıt11
yanıt4
Mehmet Vatandaş:

haksız mıyım: her yorumunda bir falso, ben Müslüman veya gavur diye ayırmam benim için önce insan gibi insan yani adam olması daha önemli. Bu da benim değerlerimden biri ve o kadar ucuz değil:))

yanıt11
yanıt3
Nuri Aga:

Senin kuzu pirzola nın fiyatından haberin var mı

yanıt8
yanıt2
ismail turbil:

mesele et meselesi değil efendiler ekmekte 15-20 TL bir yumurta 10 TL olma durumundan bahsediyor.

27
5
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Yakın zamanda Et'leri kuyumcu tezgahlarında göreceğiz.

15
3
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

100 lira iyi para. Düz hesap. Sorun yok

0
4
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title