Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun konuşması CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: - "(Ankara'daki terör saldırısı) Acımız daha taze. Bu acı Türkiye'nin ortak acısıdır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun konuşması CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: - "(Ankara'daki terör saldırısı) Acımız daha taze. Bu acı Türkiye'nin ortak acısıdır. Bugün burada İstanbul'dan Ankara'ya giden ve yaşamını yitiren ailelerinin yakınları ile bir aradayız. Amacımız, bir dayanışmayı başlatmak" CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin acıların henüz taze olduğunu belirterek, "Bu acı,Türkiye'nin ortak acısıdır. Bugün burada İstanbul'dan Ankara'ya giden ve yaşamını yitiren ailelerinin yakınları ile bir aradayız. Amacımız, bir dayanışmayı başlatmak" dedi. CHP İstanbul İl Başkanlığınca kurulan Ali İsmail Korkmaz Çalışma Grubu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi. Kadıköy'deki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Tanrıkulu, Türkiye'nin 10 Ekim'de, tarihindeki en büyük katliamlarından birini Ankara'da yaşadığını ve bu saldırıda 102 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı.Bu acının henüz taze olduğunu anlatan Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Acımız daha taze. Bu acı, Türkiye'nin ortak acısıdır. Bugün burada İstanbul'dan Ankara'ya giden ve yaşamını yitiren ailelerinin yakınları ile bir aradayız. Amacımız, bir dayanışmayı başlatmak. Bu dayanışmanın iki ayağı olacak. Birincisi, hukuki olarak aktivist, avukat dostlarımızla nasıl dayanışma göstereceğiz? İkincisi parti olarak nasıl insani bir dayanışma göstereceğiz? Bunun çerçevesini burada konuşacağız. Hem kamuoyu ile hem de yargı ayağı ile ilgili olarak neler yapabileceğimizi konuşacağız."Tanrıkulu, bu saldırının planlanarak gerçekleştiğini öne sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Göz göre göre geldi. Ankara'nın orta yerinde bu büyük katliam gerçekleşti. Bunun arka planı da var. Ben sık sık anlatmaya çalışıyorum. Öncelikle 2013'ten itibaren hükümet, Suriye'deki iç savaş nedeniyle küresel bir vahşet örgütü olan IŞİD'e sessiz kaldı, görmezden geldi. 80 ülkeden gelen insanlar Türkiye'yi yol olarak kullandılar." Saldırıda hayatını kaybeden Fatma Esen'in kızı Eylem Esen de "Benim annem oraya barış için gitti. Ama saldırıda hayatını kaybetti. Hepimiz çok üzgünüz. Bunu yapanlar hesap verecek" dedi. Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıya, CHP Milletvekili İlhan Cihaner, hukukçular, akademisyenler, sendika temsilcileri ile saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Esen İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title