Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçelik Görevinden İstifa Etti

Güncelleme:

Murat Özçelik, CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Meclisi Üyeliği'nden istifa etti.

1 Kasım seçimlerinin ardından CHP'deki çalkantılı süreç devam ediyor. Partililerin olağanüstü kongre istemesinin ardından şimdi de Murat Özçelik, CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Meclisi Üyeliği'nden istifa etti.

MURAT ÖZÇELİK KİMDİR

CHP Genel Başkan Yardımcı Murat Özçelik, 1954'te Ankara doğdu. TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 yılında girdi. 1990 yılında atandığı Cumhurbaşkanlığı'ndan, 1992 yılında kısa bir süre bulunduğu Özel Kalem Müdürü olarak ayrıldı. 1996 sonunda faaliyete geçmesi sonunda bir buçuk seneyi biraz aşan bir süre Şanghay Başkonsolosu olarak görev aldı.

2014'TE KILIÇDAROĞLU'NA DANIŞMAN OLMUŞTU

Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2005'te Enformasyon Dairesi'nde Daire Başkanı oldu. 26 Aralık 2006'da Irak Özel Temsilci Yardımcısı oldu. 2007'de Irak Özel Temsilcisi olarak görev almış ve 2009 yılında Irak Cumhuriyeti Nezdinde Büyükelçilik yapmış, 22 Ekim 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan büyükelçiler kararnamesi ile merkeze atandı.

Kasım 2011'de atandığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden 17 Mayıs 2012 tarihi itibariyle alınıp, Dışişleri Bakanlığı müşavirliğine getirildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli oldu. Eylül 2014'te Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı oldu. Ekim 2014'te CHP Parti Meclisi üyesi ve 3 Kasım 2014 tarihi itibariyle de Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Dışişleri Bakanlığı Murat Özçelik Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

Niyazi:

Hain''lerle isbirligin Faturasi Agir Oldu Halk Tokadi 49. 5 Okka Gibi Oturdu Ne Diyelim darisi Digerlerinin Basina Gelsin Mhp Hdp . . . . . . . . Yola Devam Catlayin Patlayin AKP

16
11
yanıtYanıtla
mehmetaliMobil-ANDROID:

oyumu akp ye vermekten cok mutluyum

18
6
yanıtYanıtla
çetoMobil-ANDROID:

yaşasın adalet yaşasın AKP

14
9
yanıtYanıtla
Cehalet Denizinde Yüzüyoruz:

Adaleti Ergenekon ve Balyoz davalarında bitirdiniz, hangi adaletten söz ediyorsunuz siz? Seçim kazanmak geçmişinizi ortadan kaldırmıyor.

yanıt1
yanıt7
mourinho:

cehepeyi bu ülkede düzeltecek sadece sadece recep tayyip erdogandir.

16
3
yanıtYanıtla
kralMobil-ANDROID:

Amin akp ye oy vermeyen eliniz kırılsın

5
10
yanıtYanıtla
MaraşlıMobil-IOS:

Akp ve pkk türkiyeyi mahvettiniz keşke akpye oy vermeyeydi

3
12
yanıtYanıtla
Varto luMobil-ANDROID:

CHP; TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE AYNİ SAFTA DURDUKÇA İKTİDAR OLAMAZ

10
5
yanıtYanıtla
Erdal TR 54:

Ne Ekerseniz Onu Bicerseniz Hain''lerle isbirligi Yaparsaniz Halk Tokadi( 49. 5 )Yersiniz Kendinizi Cok Yüksek Gördügünüz Medeniyetli Bizleri Argo Gördügünüz Bizler 49. 5 Asla ve Hic Bir Zaman Chp Mhp Ve Digerleri Iktidar Yapmicagiz Catlayin Patlayin AKP YOLA DEVAM

9
6
yanıtYanıtla
halit bin velidMobil-ANDROID:

bu pkk bitecek ALLAHIN izniyle ya bitecek ya bitecek

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title