Haberler

CHP Gençlik Kolları'ndan Şişecam'daki Greve Destek

Mersin Trakya Cam Sanayi A.Ş. fabrikasında greve giren işçileri CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Mersin ve Adana Gençlik Örgütleriyle beraber ziyaret etti.

Mersin Trakya Cam Sanayi A.Ş. fabrikasında greve giren işçileri CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Mersin ve Adana Gençlik Örgütleriyle beraber ziyaret etti.

Şişecam Topluluğu bünyesinde Türkiye genelindeki 10 cam fabrikasında hizmet veren 5 bin 800 işçinin altı gündür devam eden grevine CHP Gençlik Kolları da destek verdi.

Şişecam Trakya Fabrikası önünde açıklamalarda bulunan Yıldız, grevde olan işçilerin yalnız olmadığını belirti. İrfan İnanç Yıldız, bulunduğu ziyarette insanca, hakça bir yaşam ve ücret, insanca çalışma koşulları için greve giren işçilerin CHP Gençlik Örgütleri olarak haklı mücadelelerinde her daim yanında olduklarını söyledi. "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" diyen Yıldız, "İşçi sınıfının alın terinin her damlası için bu haksızlık karşısında eğilmeden bükülmeden mücadelemiz ve desteğimiz sürecektir" şeklinde konuştu.

CHP'nin 81 İl Gençlik Örgütünün yüreklerinin burada olduğunu söyleyen Yıldız, "Şişecam milyar dolarlık kazançlar açıklarken, cama alınterini katan işçi Şişecam Yönetim Kurulu tarafından açlık sınırında 1500 lira maaşa mahkum edilmektedir. Şişecam işçisinin ücretleri son 15 yıl içerisinde yüzde 50 oranında gerilemiştir. 6000 cam işçisinden 2000 kişi asgari ücretle çalışmakta, geriye kalanlar yoksulluk sınırının altında; günde 3 vardiya çalışmaktadır. Ağır çalışma koşullarından dolayı hastalanan işçi istirahat aldığında işveren tarafından ikramiyesi ile tehdit edilmektedir" diye konuştu.

Çevik kuvvet barikatını aşarak 5 kişilik heyet ile birlikte fabrikaya giren Yıldız burada Sendika yetkililerinden bilgi alıp, fabrikada bulunan Müfettişle görüştü. Sık sık slogan ve alkışlarla kesilen açıklamasına Yıldız şöyle devam etti, "Soma'dan Yatağan'a, Yatağan'dan Greif'e, Greif'den tüm Şişecam işçilerine verilen bu emek, demokrasi ve işçi hakları mücadelesi gençlerin mücadelesi ile büyüyecektir. Gençlerin mücadelesiyle büyüyecek olan bu mücadele cephesinin her zaman öncüsü CHP Gençlik Örgütleri olacaktır. CHP Gençlik Kolları Sarı-Sendikalar olmak üzere sermayenin taşeronluğunu yapan kendilerini sendika başkanı diye tanımlayan sendika ağalarına karşıda her platformda mücadelesini sürdürecektir"ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

İrfan İnanç Yıldız Trakya Cam Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title