Haberler

CHP Gaziantep İl Başkanı: Cumhurbaşkanı Koalisyon İstemiyor

Chp Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyon hükümetinin kurulmasına karşı olduğunu ileri sürerek, "Bugün akşam Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon görüşmelerini için bir araya gelecek.

Chp Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyon hükümetinin kurulmasına karşı olduğunu ileri sürerek, "Bugün akşam Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon görüşmelerini için bir araya gelecek. Çok olumlu bir sonucun çıkmayacağı kanaatindeyim" dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte parti binasında düzenlediği toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyon hükümetinin kurulmasını istemediğini kaydederek, terörü ve savaşı tetikleyen bir cumhurbaşkanıyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Ülkenin iç ve dış politikasının perişan durumda olduğunu öne süren Ekici şunları dedi:

"Görüyoruz ki bu cumhurbaşkanı ülkede koalisyonun kurulmasını engelleyendir. AKP ve yandaş medya tarafından şöyle bir adım atılmak istendi: Cumhuriyet Halk Partisi hep muhalefet yapan kafada koalisyonun önünde engel olacaktır diye. Bunu beceremediler, çünkü hem Genel Başkanımız hem de partimizin yetkili kurumları biz bu devleti kurduk, devlet kuran parti devletini hükümetsiz bırakmaz. Hele böyle bir ortamda, Güneydoğu Anadolu'nun ateş çemberinde olduğu bu dönemde bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız dediler. Bugün akşam Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon görüşmelerini için bir araya gelecek. Çok olumlu bir sonucun çıkmayacağı kanaatindeyim. Nedeni derseniz o yukarıdaki bu işin zalimi, ben iktidar olayım da ülkede ne olursa olsun düşüncesi mantığıyla koalisyon oluşturmayacaktır. Üzülerek görüyoruz bu ülkede herkesin başı olan cumhurbaşkanı, devletin başı olan cumhurbaşkanı ülkede ne olursa olsun ülke kan gölüne girsin, savaş pozisyonuna girsin yeter ki ben iktidar olayım mantığında. Bu mantığı kınıyoruz ve ayıplıyoruz." Erken seçimin ülke ekonomisinde kayıplara yol açacağını dile getiren Ekici, "2015 yılını ölü geçirdik, 2016 yılını da ölü geçireceğiz bizim buna dayanır gücümüz yok. Bu ülkede 17 milyon insan açlık sınırında yaşıyor. Emeklimiz, çiftçimiz, memurumuz, işçimiz perişan. Bu pozisyondayken siz hala seçim seçim, neden seçim? Çünkü arkasında 17-25 Aralık pisliği var. Parlamento çalıştığı anda bunlar ortaya çıkacak. Hükümet kurulduğu anda bunların üzerine gidilecek. Hukuk özgürleşecek, hukuk bağımsızlaşacak, yargı bağımsızlaşacak. Yargı bağımsızlaştığı, özgürleştiği anda dönüp bunların üzerini açacak. Tayyip Erdoğan'ın korkusu budur. Ey Tayyip Erdoğan sen huzura kavuşasın diye ülkede onlarca gencin canı giderken için sızlamıyor mu? Bugün akşam da göreceğiz görüşmelerde koalisyona yok denilecek ve erken seçim kararı alınacak. Biz parti olarak erken seçime her tarafta her zaman hazır olduğumuzu belirttik." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Akif Ekici Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title